Jelenlegi hely

Béla Borászat- Az Alföld is rejteget csodákat

Béla Borászat- Az Alföld is rejteget csodákat

„Egy korty napfény” - valljuk borainkról, melyhez minden adva van Imrehegy dűnéi között.

Borainkat kizárólag saját szőlőtermésből készítjük megújult, modern üzemünkben, mely 2012-ben került átadásra. A borkészítés során rendkívül fontos a fajtajegyek megőrzése mellett a teltség és a gyümölcsös jelleg kiemelése, hiszen a mészben gazdag, humuszos homok talajaink erre kiválóan alkalmasak .

Imrehegy határában találhatóak szőlőültetvényeink, melyeket jelenleg is 70 ha-on művelünk. Termőtájunk legjellemzőbb borai az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Nektár, Tramini, Kövidinka, Sárfehér, Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Ezerjó-Generosa házasításunk és a gyümölcsös rozék. A vörösborok készítésekor a primőr jelleg, gyümölcsös ízvilág az elsődleges cél, ehhez Kékfrankos és Pinot noir fajtákat használunk, illetve Cabernet franc fajtát telepítettünk 2019 -ben. Gyöngyöző borokat is készítünk 2019 óta, Irsai Olivér és Pinot Noir rozé fajtákból.

Tél a borászatban:

Az élet a borászatban télen sem áll meg, a borokat fejtjük, házasítjuk (Ezerjó -Generosa ’20), ha kell derítjük, szűrjük. Kész borainkat palackozzuk, csomagoljuk és a megrendelőknek szállítjuk. November óta a polcokon van Irsai Olivér és a Kékfrankos rozé borunk, valamint a napokban palackoztuk a friss Kékfrankost, majd az új Kövidinka következik. Imrehegyen a hidegebb időszakban nemcsak boraink tekinthetőek meg borászatunkban, de ilyenkor a határvidék is egy egészen más arcát mutatja. Érdemes ilyenkor is ellátogatni hozzánk, megnézni a vidék szépségeit, magunkba szívni a természet zúzmarás levegőjét és felfedezni az Alföld nyugalmát.

Terveink 2021-ben

Ilyenkor, amikor az ültetvények a ’téli álmukat’ alusszák nekünk alkalmunk van ötletelni, megújulni picit és készülni a tavaszi időszakra. A borászat kertjében egy pihenő szekciót elkezdtünk kiépíteni, mely tavasz végére fog elkészülni. Selection borcsaládunk is megújul, ugyanis új címkéket fognak kapni. Must hűtő kapacitásunkat szeretnénk ebben az évben bővíteni. Idén szeretnénk minél inkább átállni a környezettudatosságra, ezért a szőlő növényvédelmi és tápanyag-utánpótlási munkáinkban környezetbarát anyagokat használunk elsődlegesen.

Amire büszkék vagyunk

Amire leginkább büszkék vagyunk, azok a Brüsszelben Champion díjat elnyert kései szüretelésű boraink, mint például a 2009-es Nektár borunk 2011-ben, vagy a 2013-as Kései Szüretelésű Nektár, mely 2015-ben nyerte el Brüsszelben a Grand Gold Medált, illetve a 2013-as Kései Szüretelésű Olaszrizling, mely szintén aranyérmes lett 2015-ben, így Magyarországon mi voltunk az elsők, akik nagy aranyéremmel tértek haza. Legújabb sikerünk a Vinagora 2020 versenyen elnyert két aranyérem, melyet az Imrehegyi Kékfrankos Rozé ’19 és a Nektár Kései szüretelésű 2013-as évjáratú borunk kapott.  

Szolgáltatásaink, rendelési lehetőségek:

Borászatunkat egész évben lehet látogatni és számos szolgáltatás közül lehet választani. 2012-ben elkészült borházunk lehetővé teszi 25-30 főig borkóstolók, kisebb családi, baráti rendezvények lebonyolítását.
A hozzánk látogató turistáknak, borbarátoknak borkóstolási lehetőséget, kikapcsolódást kínálunk Imrehegyi pincénk borbemutató termében, valamint gyűjteményes Irisz kertünkben. Borászatunkban aktuális és néhány muzeális bortételéből tudunk ízelítőt adni. Előre egyeztetett időpontban már 5 főtől fogadunk csoportokat.

Bővebb információ: https://belaboraszat.hu/vendeglatas/

2020 és a karantén időszaka pedig alkalmat adott arra, hogy megújuljunk, ugyanis augusztustól már elérhető új honlapunkon elindult webshop szolgáltatásunk is, melynek keretében az egész ország területére szállítjuk borainkat!

Február 17-től, azaz a farsangi időszak végétől pedig indul webshopunkon egy tavaszváró akció, egészen egy hónapon keresztül!

Ne maradjanak le róla, tekintsék meg kiemelt ajánlatainkat az alábbi linken!

https://belaboraszat.hu/uzlet/

Elérhetőségeink:

E-mail: info@belaboraszat.hu

Telefon: +36 20 938 6161

Facebook:https://www.facebook.com/belaboraszat

Instagram: https://www.instagram.com/belaboraszat.imrehegy/

További cikkek hasonló témában

Homlokzat díszítés
A kemény tél után minden bizonnyal sokan gondolnak arra, hogy...
Spóroljon az energiával!

Szeretnénk bemutatni Önnek MEGÚJULÓ ENERGIÁT hasznosító...

Ilyet még nem látott a Hungexpo!

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa...

Az év koncertjére készül Anastacia Budapesten!

Az aranytorkú énekesnő június 22-i fellépése, látszólag csak egy...

Hozzászólások