Jelenlegi hely

Balatonfüred stílusosan és kényelmesen

Balatonfüred stílusosan és kényelmesen
– Pastel Vendégház
A vendégház fogalom már régen nem jelent egyet a megalkuvással.  Nagy a verseny a piacon, hiszen sok hely kínálja a “csillagos” hotelek tisztaságát, rugalmasságát, profi kiszolgálását, különleges kivitelezést elérhető árakon a vendégeknek.
Gyakran nehéz újat mutatni, de Varga Editnek talán nem is ez volt szándéka a 2015-ben nyílt Pastel vendégházzal. Van úgy, hogy a dolgok minden tervezés nélkül úgy alakulnak ahogy kellenek, és utóbb visszagondolva látjuk, hogy mi miért történt és mi az eredménye. A Pastel vendégház finoman  fejezi ki Edit személyiségét, tapasztalatait, azt a természetes adottságát, hogy összhangot teremtsen különösebb erőfeszítés nélkül.

A Csók utcában, ahol 2014-ben még egy üres telek volt, ott most hat szoba és egy rendkívül sikeres első év története található. A letisztult formájú fehér ház nem adta meg magát egy stílus jegynek, hanem több elemet kombinál. A vintage megfér a magasfényű modern darabokkal, Edit szüleitől hátramaradt szekrények jól kijönnek az új ágyakkal és elemekkel. A konyhában található írható falat a vendégek kedves üzenetei és kréta-rajzai teszik egyénivé. A fürdőszobák letisztultságuk mellett minden komfortot megadnak amire az embernek az útja során szüksége lehet.

A szobák mérete ideális – nem tartalmaznak felesleges tereket, a zsinórok elvannak rejtve gondosan és a hófehér szállodai ágyneműk hagyják érvényesülni a kézzel festett bútorokat, a képeket és a finom részleteket.
 


 

Minden szobának története van; András szoba a ház kivitelezőjéről kapta a nevet. Pálffy András munkáját többek között  a ház stabilitása, hangszigetelése dicséri.  A Blaha, Jókai és a Füred szobák a Balatonfürednek és a Füred-imádó művészeink tiszteletére lettek elnevezve.  Edit készült; amennyiben Jókai Mór erre “járna” lenne neki egy olyan felújított antik szekreter írni és dolgozni amilyet talán még maga is használt, majd a tulipános függöny és a redőny mögött sziesztázhatna egyet. A Csók szoba, egyszerűen csak a Csók utcára néz – adta magát. Az Anya kedvence szoba lett Edit favoritja, ide kerültek a számára talán legkedvesebb bútorok is.

Az egylégterű konyha és nappali az elmúlt évben sok mindent látott. Nyáron lezser társaságok ültek le a “másnapos” reggeliknek a provance hangulatú asztalok mellé,  párok jöttek-mentek a tapéta-hatású járólapokon. A napjainkban egyre inkább teret-hódító “felnőttbarát” szállások közé tartozó Pastel vendégház harmóniáját, csöndességét sokan díjazzák, mert erre is szükség van.

A kert sem hazudtolja meg önmagát; nem tervező, hanem Edit szenvedélyes növény- és virágszeretetének eredménye.  Itt található a félig fedett fehérre festett terasz rész, tökéletes helyet adva (esős napokon is) borozásnak, grillezésnek “al-fresco” étkezéseknek. A fehér ágyon sokan megpihentek a nyáron (volt olyan aki kint is aludt egy éjszakát, bár ezt nem tudjuk, hogy mennyire volt szándékos – a szerk.). A Herendi porcelán, a nemrégen átvont öblös-virágos kanapé,  vasalt terítő mind azért van,  hogy mindenki kedvét lelhesse benne.

Odaadását az is bizonyítja, hogy habár még egy éve sincs, hogy indult ez a siker-sztori, de már fejleszt, változtat a visszatérő és az új vendégek számára. Felkerültek csíkos tapéták a folyosókra, új képek tarkítják a falakat. Hiszen a változatosság gyönyörködtet, nem?

Edit feltétlen bizalommal van vendégei iránt – nincs semmi letakarva, elrakva, féltve a vendégek elől. Ez a hozzáállás gyorsan megtérülni látszik; a ház télen sem állt le, folyamatos a jövés-menés, az internetes oldalak pedig ontják a pozitív visszajelzéseket a Pastel Vendégházról.

Pastel Vendégház
Balatonfüred, Eötvös Köz 2
Phone: +36 70 209 7521

További cikkek hasonló témában

Plusz egy szoba egy hétvége alatt? Miért ne!
Rágják a fülünket a gyerekek a saját szobáért,...
A teljes mértékben magyar tulajdonú Hubert Parketta Kft.

Igazi családi kisvállalkozásként indult el 1992-ben a veszprémi...

Falburkolatok természetes kőből

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a természetes-, illetve hasított...

Garázsajtó

Garázsajtót választani látszólag egyszerű feladat. Mire a helyére...

Hozzászólások