Jelenlegi hely

Ázik a pincéje?

Ázik a pincéje?

Ugye milyen kellemetlen, rossz érzés, ha valahányszor le kell mennie a pincébe, az alagsorban dohszag, nedves, levált vakolat és sókivirágzások fogadja?

Azonban ne ugorjon azonnal fejest a vakolat és szigetelés kialakításba! Előbb tüzetesen vizsgálja meg, milyen lehetséges nedvesség források veszik körül pincénket!
Számos kérdést kell előbb körüljárni, mint például: 
- Biztos, hogy a talajnedvesség jelenti gondot?Ez esetben a talajból felszivárgó nedvesség és az oldódott sók, melyek bent lakoznak a falainkban, sőt egyre gyarapodnak, kikezdhetik az akár az új vakolatot is.
- Az udvari járda, burkolat, akár a miénk, akár a szomszédé, mindenütt a megfelelő irányban lejt, és jó helyre távozik-e róla a víz? 
- Mi a helyzet az esőcsatornával és az esővíz elvezetéssel?
- Sehol sincs módja a távozó víznek bejutni a szerkezetbe? 
- Egyetlenegy vízvezeték sem szivárog? Hiszen az onnan eredő víz a szerkezet apró lejtései nyomán még akkor is eljuthat a pince falazatba, ha a hiba a ház legtávolabbi pontján van!
- S végül biztos, hogy áznak a falak? 
- Nem lehet, hogy a levegőből kicsapódó nedvesség okozza a vakolat károsodását? Ez esetben a rendszeres szellőztetés mellett a következő lépés a megfelelő hőszigetelés kialakítása.
Nem mindegy tehát, hogy a pincét vakoltatja páraáteresztő termékekkel, vagy a hiba forrását szünteti meg, vagy a nyomozás egy teljesen más megoldáshoz vezet majd.
A MAPEI rendelkezik olyan vakolatrendszerrel, ami segíthet! 
Ez a POROMAP rendszer. Ez afelújító, páraáteresztő vakolatrendszer akkor nyújt hosszantartó biztonságot, ha a festék, amit rávisznek szintén páraáteresztő, amilyen például a MAPEI SILEXCOLOR PITTURA festéke.
Válassza bátran az Önszámára legszebb színt, hiszen ezek a termékek hosszú ideig ellenállnak majd a nedvesség és az oldott sók hatásainak. Se folt, se málló vakolat, se csúnya sókivirágzás!
További biztonságot jelent pincéjének, ha a belső páraáteresztő vakolat mellett, a külső pincefalak is védve vannak az oldalról támadó talajnedvességtől. Erre nyújt kiváló megoldást a Mapei bitumenes szigetelése, a PLASTIMUL termékcsalád, ami teljesen megvédi a falat.
Tehát ne essünk kétségbe, van megoldás erre az összetett problémára, a lényeg, hogy hívjon szakembert(adott esetben vegye igénye mérnök, statikus segítségét)a hiba forrásának kiderítésére, és a megfelelő kivitelezésre.
De addig is informálódjon a pinceszigetelés lehetőségeiről, a Hogyan védekezzen hatékonyan a pincéjét fenyegető nedvesség káros hatásai ellen?című kiadványból. Az alábbi linkre kattintva le tudja tölteni a kiadványt. 
Az alábbi linkre kattintva tudja letölteni a kiadványt
 

További cikkek hasonló témában

Gravírozott karácsonyi képkeret

Speciális karácsonyi kiszerelése a dekorálás rajongóinak....

Lakóépületek tervezési folyamata 1.

Sokan akarnak manapság családi házat építeni, de azt sem tudják,...

BIOTÁR
2010. június 4-6....

Hozzászólások