Jelenlegi hely

Az LG új légkondicionálókkal készült a nyári hónapokra

Az LG új légkondicionálókkal készült a nyári hónapokra

Energiatakarékosság, csendes működés és az egészségvédelem jellemzi az új modelleket.

Az LG Electronics (LG) a lakossági légkondicionálók piacán betöltött vezető szerepét kívánja erősíteni az idei, új funkciókkal felvértezett Inverter V modellekkel, úgy, mint az Athena Xtreme, Athena, Artcool, Advance és Eco. Az LG az új légkondicionálók mindegyikét továbbfejlesztette a magas fokú energiahatékonyság, a tökéletes csend és az egészségvédelem tekintetében is.

Az LG Inverter V technológiájával — a kimagasló hatékonyságú, új hőcserélő rendszernek, valamint a továbbfejlesztett, kompresszoros meghajtásnak köszönhetően — a legmagasabb, A+++-os energiahatékonysági szint érhető el. Az Athena Inverter V modell a teljes hűtési szezonra vetítve olyan energiahatékonysági értéket produkál — SEER: 9,1 —, ami hosszú távú használatot tesz lehetővé nagyobb megtakarítás mellett. Az idei Inverter V modellek aktív energiaszabályozás funkciója a felhasználók kezébe adja a további energia-megtakarítás lehetőségét. A szobában tartózkodók számához és egyéb körülményekhez mérten korlátozhatjuk a készülékek maximális frekvenciáját, ezzel jelentős energiafelhasználás csökkenést érve el.

Az egyedi, továbbfejlesztett forgóventilátor által optimalizált légáramlásnak, valamint az alacsony vibrációval járó kompresszortechnológiának köszönhetően az LG Athena Inverter V és Athena Inverter V Extreme légkondicionálók mindössze 17 dB-es üzemi zajszinten működnek, ami az emberi fül számára alig hallható. Az idei modellek ezen felül a „csendes üzemmód” funkcióval is bővültek, ami bekapcsolva további 3 dB-lel csökkenti a kültéri egység zajszintjét, ami a beltéri egységnél is érzékelhető.

A készülékek egészségvédelmi rendszere több szintből és többféle szűrőből tevődik össze. A mikroszkopikus por, baktériumok és vírusok teljes körű semlegesítését a Plasmaster szűrők végzik. A Plasmaster ionizáló több mint kétmillió polarizált iont bocsát ki, amik nem csak a légkondicionálón áthaladó levegőt fertőtlenítik, de biokémiai úton semlegesítik a berendezés környezetében lévő szagokat, káros anyagokat és baktériumokat is. A Plasmaster automatikus tisztítási funkciója fertőtleníti a légkondicionáló belsejét, így megakadályozva a penész és a baktériumok letelepedését és elszaporodását a hőcserélőn. Az idei modellek újdonsága a kétféle 3M szűrő; a többszörös védelmet nyújtó (3M Multi Protection Filter) és a mikro szűrő (3M Micro Protection Filter). Előbbi az Athena Inverter V modellben, utóbbi az összes többiben megtalálható. A többszörös védelmet nyújtó 3M szűrő egy gyors keringtetésű, alacsony nyomásveszteségű szűrő, célja az allergia elleni védelem és a mikroorganizmusok maradéktalan eltávolítása. Ez a technológia biztosítja a mikropor felfogását, valamint az allergének és vírusok eltávolítását a levegőből.  A 3M mikroszűrő pedig egy erős légáramú, alacsony zajszinttel működő szűrő, amely erős szűrőfelszíni elektrosztatikus erővel gyűjti össze a káros mikroszkopikus részecskéket, ide értve a légúti megbetegedéseket okozó pollent és finom port is.

Az LG légkondicionálóin beállítható a légáramlás akár négy irányba is, ezzel gyorsan és hatékonyan jut el a lehűtött levegő a szoba minden sarkába. Hűtéskor a felfelé irányított lapát a tér felső részébe küldi a hideg levegőt, fűtéskor viszont a lefelé irányított lapát a szoba alját kezdi el felfűteni, ahonnan a meleg levő úgyis felfelé száll. A Jet Cool funkciónak köszönhetően a levegőkimenet optimalizált kialakítása erőteljes légáramlást biztosít, akár 5 fokkal is lehűtve a szoba hőmérsékletét, alig 5-6 perc alatt.

Az LG Athena Xtreme Inverter V az eddig felsorolt egészségmegőrző, energiatakarékos és csendes tulajdonságokon felül rendelkezik egy egyedi plusz funkcióval is. A készülék „kényelem extrém fűtés mellett” üzemmódban a különösen hideg téli hónapokban védelmet biztosít nyaralónkban, garázsunkban, vagy a ház alagsorában a fagykárok ellen. A teljesen nyitott, vízszintes lamellaszög és a nagy teljesítményű ventillátor-motor jól szétteríti a meleg levegőt a helyiségben, így alacsony fogyasztással fenntartható a kívánt hőmérséklet.

Forrás: www.lg.com

Hozzászólások