Jelenlegi hely

Az egészséges otthon koncepció eleme

Az egészséges otthon koncepció eleme

Aki ma egészségről beszél, mondanivalója többnyire az egészséges étrend, a mozgás, a testi erőnlét vagy az ésszerű - egészséges életvitel körül forog.

Sok esetben azonban megfeledkezünk közvetlen környezetünkről – a helyiségekről, amelyekben lakunk vagy dolgozunk, amelyekben életünk jelentős részét éljük le. Azáltal, hogy a  központi porszívórendszer, szívóteljesítményének köszönhetően  a lakás, ház, hotel vagy iroda szőnyegének, kárpitozott bútorainak szálai közül vagy akár az úszópadló elemei közti résekből még a legkisebb részecskéket is tökéletesen eltávolítja, a megtisztított levegőt pedig az épületen kívülre juttatja, jelentős mértékben javítja a lakótér levegőjének minőségét, és egészségesebb életkörnyezetet biztosít számunkra. Ezért tekinthetünk a központi porszívórendszerre mint életünk egyik egyedülállóan fontos kiegészítőjére. Tisztább levegő – egészségesebb lakótér! Ideális megoldás kisgyerekes családoknak, betegeknek, allergiásoknak, asztmásoknak és mindenkinek, akik odafigyelnek az egészséges életkörnyezet megteremtésére! Végre elérkezett az idő, hogy lakásából hatékonyan és tartósan kiűzzük az atkákat és az egyéb mikroorganizmusokat. A felszívott por a lakótérből, a padlóban és a falakban vezető csőrendszeren keresztül a pincében vagy a garázsban elhelyezett központi egységbe vezet, ahol egy tartályban gyűlik. A légszűrővel megtisztított levegő egy (az épület homlokzatán elhelyezett) csapószelepen keresztül az épületen kívülre távozik.

..egyesek akváriumi halakat tartanak, esetleg macskát vagy kutyát, mások lakásukban atkákat tenyésztenek.A szokásos „húzható és hordozható” porszívóknál a felszívott levegő – amely a mégoly igényes szűrési  ológia ellenére is jelentős mennyiségű mikrorészecskét tartalmaz – közvetlenül a lakótérbe jut vissza. Mi több a kifújt levegő, mozgása és nyomása által a padló és a bútorok felszínéről pont azokat a porrészecskéket és atkákat emeli a levegőbe, amelyek legkárosabbak az egészségünk számára.

A  központi porszívórendszert a következő részek alkotják:

1.) Központi szívóegység
Központi

Általában a pincében, garázsban, műszaki helyiségben, raktárhelyiségben vagy kamrában kerül elhelyezésre. A szívóegységből a beszívott levegő az épületen kívülre távozik. A berendezés vezetékkel és csatlakozóval kapcsolódik az elektromos hálózatra. További részleteket és műszaki információkat a szívóegység mellett a Műszaki adatok között vagy „Szerelési útmutató”-ban talál.

2.) Szívócsövek és csőidomok

 

Ez a 2-os (5,08 cm) csővezeték a központi egységet köti össze az egyes emeleteken lévő fali gégecső-csatlakozókkal. A csővezetékkel kapcsolatos részletes információkat és adatokat a „Szerelési útmutató”-ban találja.

3. Gégecső-csatlakozók

Gégecső-csatlakozók

A gégecső-csatlakozók a falba épített csővezeték és a lakótérben használatos, mozgatható gégecső összekapcsolását biztosítják. A gégecső-csatlakozók csapófedéllel vannak ellátva, mely a csővezetéket gumitömítés segítségével zárja le. Mivel a berendezés csak a gégecső fali csatlakozóba való helyezésekor lép működésbe, a csapófedél könnyedén felnyitható. Ha azonban a berendezés működik, és megpróbálja a csapófedelet egy másik fali gégecső-csatlakozón felnyitni, azt tapasztalhatja, hogy a szívóhatás a csapófedelet szilárdan a helyén tartja, és nem engedi, hogy a rendszerbe máshonnan levegő kerüljön.

4.) Gégecsövek
Gégecsövek

A szabványméretű gégecső hossza 6, 7.5, 9, 10 vagy 12 méter, melyet porszívózás közben a fali gégecső-csatlakozóba kell helyezni. A gégecső végén lévő fémkarika összeköti a fali csatlakozóban lévő két fém érintkezőt, ez indítja el a központi egység szívóturbináját. Javasoljuk, hogy olyan komfortos gégecsövet válasszon, melynek a nyelén lévő kapcsológombbal tudja be- és kikapcsolni a berendezést. A  porszívórendszerek akár speciális, teljesítményszabályozóval ellátott gégecsővel is kiegészíthetőek.

5.) Tartozékok és kiegészítők

Tartozékok

A gégecső másik végére teleszkopikus cső és különböző kiegészítők csatolhatók. Válasszon a különböző szívófejeink és egyéb kiegészítőink széles skálájából. Kínálatunkban talál sima padlóhoz való szívófejtől, a dombormintás padlóhoz való szívófejen keresztül egészen a szőrmetisztító szívófejig különböző típusú kiegészítőt – mindegyik tisztítandó felülettípushoz a megfelelőt.

A  központi porszívórendszerek ELőNYEI

CSENDBEN!

A  szívóegységek hatékony zajcsökkentő szigeteléssel vannak ellátva! A zajellenes szigetelés adatai bármilyen összehasonlításban megállják a helyüket . A zajszintet igazán hatékonyan csökkenti a kifúvócsőre szerelt hangtompító. Ha figyelembe veszi, hogy a központi egység a garázsban, műszaki helyiségben vagy kamrában van fölszerelve, elhiheti, hogy a bekapcsolt  porszívórendszer mellett gond nélkül telefonálhat vagy tévézhet. Elsősorban a kisgyerekek és fekvőbetegek, és nem utolsó sorban a háziállatok értékelik igazán a zajtalan porszívózás előnyeit.

KÉNYELMESEN!

Egyszerűen csatlakoztassa a gégecsövet a fali csatlakozóba és kezdődhet a munka! A 9 méteres cső elég a ház minden eldugott zugának kitakarításához. A mennyezetek, magas falak, csillárok és más nehezen hozzáférhető helyek akár egy kézzel is könnyen elérhetővé válnak. A BVC központi porszívó kezelése kerekesszékből is problémamentes.  
KARBANTARTÁS NÉLKÜL!

A  központi porszívó nem igényel karbantartást! A szívóegységek összes modellje mikroszálas automatikus portalanítóval felszerelt szűrővel rendelkezik, ugyanakkor az egység lehetőséget nyújt a mechanikus portalanító használatára is. Emellett nem szükséges a szűrőket sem cserélni, sem tisztítani.Mindössze annyit kell tennünk, hogy évente 1-2 alkalommal ki kell üríteni a porgyűjtőtartályt – ez a gyűjtőtartályba helyezhető műanyag zacskónak köszönhetően szintén nagyon egyszerűen és higiénikusan elvégezhető.

BIZTONSÁGOSAN!

A központi porszívórendszer gyerekbiztos! A fali gégecső-csatlakozó érintkezőiben lévő 24 V-os vezérlőfeszültség még kisgyerekek számára sem jelent veszélyt. A közvetlenül a gégecső-csatlakozó után található 90 fokos szöget záró könyökidom megakadályozza, hogy a véletlenül felszívott játékok vagy más tárgyak a csővezetékbe jutva annak eldugulását okozzák. A felszívott ékszereket, és más értékes tárgyakat gond nélkül ki lehet venni a porgyűjtő tartályból.

   

    SZERELÉS
A központi porszívórendszer szerelése rendkívül egyszerű. Az eljárás mindig ugyanaz, legyen szó tömör falakból vagy fa panelekből kialakított épületről. A fali gégecső-csatlakozótól a központi egységig vezető csővezeték legyen a lehető legegyszerűbb és legrövidebb, felesleges ívek és elágazások nélkül. Ebből az egyszerű alapszabályból adódik a csővezeték vertikális iránya, leggyakrabban a ház függőleges tengelye mentén, majd a pince (vagy a garázs stb.) plafonján függőlegesen haladva a központi egységig. A központi egységből egy 100 mm átmérőjű, a pince vagy a garázs falába helyezett csővezeték vezeti ki a levegőt az épületen kívülre. Működésben lévő rendszer esetén a kivezetőcső végén (az épület külső falán) lévő zárószelep kinyílik, a porszívózás befejeztével pedig bezárul. A zárószelepet helyettesítheti speciális rácsos zárófedél is. A  központi szívóegységet és a fali gégecső-csatlakozókat 24 V-os vezeték köti össze, amely biztosítja, hogy a gégecső csatlakoztatásakor a berendezés működésbe lépjen. Speciális, komfortos gégecsöveknél a teleszkopikus cső fölött, közvetlenül a fogantyún ki-be kapcsoló gomb, ill. fokozatmentes teljesítményszabályozó is található. A csővezeték egyes elemeit speciális ragasztó segítségével rögzítjük egymáshoz. A ragasztóanyag által kiváltott kémiai reakció a csövek és csőidomok végeit egymáshoz ragasztja. Ezáltal a csővezeték egyes elemeinek ragasztott kötése nemcsak szilárdságot, hanem tökéletesen légmentességet is biztosít. Ha úgy érzi, hogy a szerelési munkálatokat nem szeretné egyedül elvégezni, vízvezeték-, gáz- vagy villanyszerelője szívesen segítséget nyújt. ÁR:
A  rendszert bárki megengedheti magának! Nincsenek érvek, amelyek a  központi porszívórendszer ellen szólnának. Ha figyelembe vesszük, hogy egy teljes központi porszívórendszer, beszereléssel együtt már 270 ezer forinttól elérhető, és hogy ez egy ház értékének 0,5 - 1,5 %-át teszi ki, nyilvánvalóvá válik, hogy a  rendszert tényleg bárki megengedheti magának.

REVI-LUX Kft. 9025 Győr, Áchim u. 8
Tel.: +36 96550953,+36202566632

További cikkek hasonló témában

Amikor a ház fába burkolódzik

Igen kellemes és esztétikus hatást érhetünk el, ha házunkban,...

Szemet gyönyörködtető akkumulátortöltő

Napjainkban egyre több szerkentyűt...

Masszázsmedence teszt

A koronázatlan király – Atlantis Special Edition...

Kovács és Fia
Asztalos műhelyünk több évtizedes szakmai múltra...

Hozzászólások