Jelenlegi hely

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A szauna a fáradékonyságot megszünteti, a fizikai és szellemi teljesítőképességet fokozza! A finneknél a szaunázás ősi vallásuk szertartása volt: fizikai, mentális és spirituális megtisztulás céljára alkalmazták. Napjainkban pedig azért terjed rohamosan szerte a világban, mert felismerték, hogy a környezetszennyeződés ellen csak a szervezet verejtékezéssel történő méregtelenítésével lehet védekezni.

A vegyszertúlterhelés által okozott modern betegségek közé tartozik az allergia és az általános fáradtságérzet, gyengeség, nehézkesség, csökkent libidó, elesettségi állapot. Ezt a tünetcsoportot az Egyesült Államokban az FDA „vegyianyag” ill. „krónikus fáradékonyság” szindrómaként jellemezte. Megállapította, hogy a vegyianyag maradványok és a káros anyagcsere bomlástermékek eltávolításának a leghatékonyabb eszköze a fekvő rendszerű infravörös hőkabin.

Finnországban minden családban van legalább egy szauna és átlagosan hetente kétszer használják is. Finnországban a születéskor várható átlagos élettartam: nők - 80,8 év; férfiak - 73,5 év. Nálunk évente csak néhány száz szaunát adnak el. Nálunk a születéskor várható átlagos élettartam: nők - 75,1 év; férfiak - 66,3 év.

Ennek az óriási különbségnek a megszüntetésére óriási esélyt ad azoknak az új típusoknak a bevezetése, amelyek világszerte átalakítják, forradalmasítják a szaunázási szokásokat. Ebben a században szaunázásra már nemcsak uszodákban, fitness vagy wellness klubokban, szépség- és fogyasztó szalonokban, a gazdagok családi házaiba beépített szaunákban lesz lehetőség.

A XXI. század szaunái a fekvő rendszerű és a hordozható infraszaunák és az ugyancsak hordozható, használat után eltehető gőzszaunák lesznek. Bárki megvásárolhatja, egy személykocsiban hazaviheti és 15 perc alatt felállítva otthon használhatja személyi vagy családi szaunáját. Az új típusok a hagyományos szaunáknál jóval olcsóbbak, a legkisebb - akár lakótelepi - lakásokban is elhelyezhetőek és áramfogyasztásuk olyan kicsi, hogy egy-egy szaunázás nem kerül többe, mint 20-25 Ft.

A legjelentősebb változást a fekvő és hordozható infraszaunák elterjedése jelenti. A hgyományos szaunáknál jóval hatékonyabbak:

- az infrakabinban szervezetünket lényegesen kisebb hőhatás éri, ezért
- szélesebb körben, bizonyos betegségek előfordulása esetén is használható, mégis
- sokkal mélyebbre ható, erősebb verejtékképző hatása van, ennélfogva - töredék időráfordítás alatt, de
- sokkal olcsóbban érünk el egy nagyságrendileg nagyobb méregtelenítő, immunrendszer-erősítő, gyógyító, súlycsökkentő, bőrszépítő hatást.

A fekvő infrakabin az összes lényeges fizikai, geometriai, élettani szempont szerint a leghatékonyabb a jelenleg ismert konstrukciók közül. A fekvő és hordozható infrakabinok sugárzását biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek nevezik, mert a hullámhossza nagyon közel áll az emberi test saját sugárzásához.

Az MS-5800 hordozható családi infraszauna előnye az egyéb (fakabinos) ülőrendszerű infraszaunával szemben, hogy mindkét oldalon és a teljes hátsó felületen ugyanazok a nagyfelületű, biosugárzást kibocsátó sugárzó elemek helyezkednek el, amelyek a fekvő rendszerű infraszaunába vannak beépítve.

A nyugat-európai bevezetéssel egyidejűleg forgalomba kerültek a hordozható gőzszaunák is, minden eddig használatos típusnál lényegesen alacsonyabb áron.

A hordozható gőzszaunák bárhol használhatók: lakásban, teraszon, kerti medence mellett, vízparti nyaralóban. Fontos tudni, hogy a nedves gőz is jóval kíméletesebben izzaszt, mint a forró levegős szaunák. Hazánkban egyébként eddig csak néhány gyógyfürdőben volt lehetőség gőzfürdőzésre. A hordozható gőzszaunák működtetéséhez nem szükséges semmiféle külön víz- vagy elektromos vezeték kiépítése. Aromaterápiával kombinálva különösen nagyon hatékonyak. Öt féle, évezredek óta használt és bevált kínai gyógyfű kapható a hordozható gőzszaunákhoz: fogyasztásra, reumatikus jellegű gyulladások, megfázás, gerincfájdalmak ellen és a bőr megszépítésre.

A hordozható gőzszauna kétféle típusban kapható. A JYS-15A2 felfújható szaunatestből, párologtatóból, lábpumpából és a szaunatestet a párologtatóval összekötő hőálló gumicsőből áll. A felfújható műanyag kabin megáll a talpán, elhelyezhető benne egy szék, amin szaunázás közben ülni lehet. A párologtató időkapcsolóval van ellátva. Az IG-130 típus laposra van összehajtva, szintén speciális vízálló anyagból készül. Szétnyitható és használat után újra összehajtható. A párologtató mellett összecsukható kis támlásszéket is tartalmaz.

Köztudott, hogy izzadni igazán csak mezítelenül egészséges, ami az uszodák és konditermek többnyire koedukált szaunáiban nem is lehetséges. Élvezze tehát a testet-lelket felüdítő, frissítő szaunázást a saját otthonában megteremtett intim környezetben, személyi vagy családi szaunájában!

Információval szolgált:
Marketing-Mix 2000 Kft.

További cikkek hasonló témában

Szakmai Konferencia és a Tervezők Bálja

A magyar Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ), mint országos...

"Önökre szabott megoldás" - egyedi lépcsők, csigalépcsők, kézfogók, korlátok

Nagyon örvendetes eredmény, hogy egyre több család belevág...

Padlófűtésre is jó az infra

Sokoldalú és komfortos fűtési megoldás...

Csak minden 5. magyar otthon szigetelt megfelelően

Az év leghidegebb hónapjában, januárban a magyar családok 54%-a...

Hozzászólások