Jelenlegi hely

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A szauna a fáradékonyságot megszünteti, a fizikai és szellemi teljesítőképességet fokozza! A finneknél a szaunázás ősi vallásuk szertartása volt: fizikai, mentális és spirituális megtisztulás céljára alkalmazták. Napjainkban pedig azért terjed rohamosan szerte a világban, mert felismerték, hogy a környezetszennyeződés ellen csak a szervezet verejtékezéssel történő méregtelenítésével lehet védekezni.

A vegyszertúlterhelés által okozott modern betegségek közé tartozik az allergia és az általános fáradtságérzet, gyengeség, nehézkesség, csökkent libidó, elesettségi állapot. Ezt a tünetcsoportot az Egyesült Államokban az FDA „vegyianyag” ill. „krónikus fáradékonyság” szindrómaként jellemezte. Megállapította, hogy a vegyianyag maradványok és a káros anyagcsere bomlástermékek eltávolításának a leghatékonyabb eszköze a fekvő rendszerű infravörös hőkabin.

Finnországban minden családban van legalább egy szauna és átlagosan hetente kétszer használják is. Finnországban a születéskor várható átlagos élettartam: nők - 80,8 év; férfiak - 73,5 év. Nálunk évente csak néhány száz szaunát adnak el. Nálunk a születéskor várható átlagos élettartam: nők - 75,1 év; férfiak - 66,3 év.

Ennek az óriási különbségnek a megszüntetésére óriási esélyt ad azoknak az új típusoknak a bevezetése, amelyek világszerte átalakítják, forradalmasítják a szaunázási szokásokat. Ebben a században szaunázásra már nemcsak uszodákban, fitness vagy wellness klubokban, szépség- és fogyasztó szalonokban, a gazdagok családi házaiba beépített szaunákban lesz lehetőség.

A XXI. század szaunái a fekvő rendszerű és a hordozható infraszaunák és az ugyancsak hordozható, használat után eltehető gőzszaunák lesznek. Bárki megvásárolhatja, egy személykocsiban hazaviheti és 15 perc alatt felállítva otthon használhatja személyi vagy családi szaunáját. Az új típusok a hagyományos szaunáknál jóval olcsóbbak, a legkisebb - akár lakótelepi - lakásokban is elhelyezhetőek és áramfogyasztásuk olyan kicsi, hogy egy-egy szaunázás nem kerül többe, mint 20-25 Ft.

A legjelentősebb változást a fekvő és hordozható infraszaunák elterjedése jelenti. A hgyományos szaunáknál jóval hatékonyabbak:

- az infrakabinban szervezetünket lényegesen kisebb hőhatás éri, ezért
- szélesebb körben, bizonyos betegségek előfordulása esetén is használható, mégis
- sokkal mélyebbre ható, erősebb verejtékképző hatása van, ennélfogva - töredék időráfordítás alatt, de
- sokkal olcsóbban érünk el egy nagyságrendileg nagyobb méregtelenítő, immunrendszer-erősítő, gyógyító, súlycsökkentő, bőrszépítő hatást.

A fekvő infrakabin az összes lényeges fizikai, geometriai, élettani szempont szerint a leghatékonyabb a jelenleg ismert konstrukciók közül. A fekvő és hordozható infrakabinok sugárzását biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek nevezik, mert a hullámhossza nagyon közel áll az emberi test saját sugárzásához.

Az MS-5800 hordozható családi infraszauna előnye az egyéb (fakabinos) ülőrendszerű infraszaunával szemben, hogy mindkét oldalon és a teljes hátsó felületen ugyanazok a nagyfelületű, biosugárzást kibocsátó sugárzó elemek helyezkednek el, amelyek a fekvő rendszerű infraszaunába vannak beépítve.

A nyugat-európai bevezetéssel egyidejűleg forgalomba kerültek a hordozható gőzszaunák is, minden eddig használatos típusnál lényegesen alacsonyabb áron.

A hordozható gőzszaunák bárhol használhatók: lakásban, teraszon, kerti medence mellett, vízparti nyaralóban. Fontos tudni, hogy a nedves gőz is jóval kíméletesebben izzaszt, mint a forró levegős szaunák. Hazánkban egyébként eddig csak néhány gyógyfürdőben volt lehetőség gőzfürdőzésre. A hordozható gőzszaunák működtetéséhez nem szükséges semmiféle külön víz- vagy elektromos vezeték kiépítése. Aromaterápiával kombinálva különösen nagyon hatékonyak. Öt féle, évezredek óta használt és bevált kínai gyógyfű kapható a hordozható gőzszaunákhoz: fogyasztásra, reumatikus jellegű gyulladások, megfázás, gerincfájdalmak ellen és a bőr megszépítésre.

A hordozható gőzszauna kétféle típusban kapható. A JYS-15A2 felfújható szaunatestből, párologtatóból, lábpumpából és a szaunatestet a párologtatóval összekötő hőálló gumicsőből áll. A felfújható műanyag kabin megáll a talpán, elhelyezhető benne egy szék, amin szaunázás közben ülni lehet. A párologtató időkapcsolóval van ellátva. Az IG-130 típus laposra van összehajtva, szintén speciális vízálló anyagból készül. Szétnyitható és használat után újra összehajtható. A párologtató mellett összecsukható kis támlásszéket is tartalmaz.

Köztudott, hogy izzadni igazán csak mezítelenül egészséges, ami az uszodák és konditermek többnyire koedukált szaunáiban nem is lehetséges. Élvezze tehát a testet-lelket felüdítő, frissítő szaunázást a saját otthonában megteremtett intim környezetben, személyi vagy családi szaunájában!

Információval szolgált:
Marketing-Mix 2000 Kft.

További cikkek hasonló témában

Álomkukta

Ki ne vágyna egy olyan főzőedényre, mely magától elkészíti...

Gépi vagy kézi mosogatás?
A technikai fejlődésnek köszönhetően jelenleg...
Szellőztetés vezérlése laptopról, tabletről vagy akár okostelefonról!

A szellőztetés könnyű és kényelmes...

Hozzászólások