Jelenlegi hely

A természeti környezetünket az unokáinktól kaptuk kölcsön...

A természeti környezetünket az unokáinktól kaptuk kölcsön...

Harminc éve Magyarországon
A Billerbeck cégcsoport nem csupán paplanokat, párnákat, és egyéb termékeket kínál, hanem egy komplett alvásrendszert, tökéletes, egészséges alváskörülményeket megteremtő alváskultúrát. Egy generáció nőtt fel azóta, hogy jelen van a Billerbeck Magyarországon, e harminc év alatt határozott törekvésünk, hogy a küldetésnek megfeleljünk. Olyan fejlesztéseket és termékkínálatot hoztunk létre amely egyedülálló a piacon. A hagyományok képviselete mellett gyártástechnológiánk nagy hangsúlyt fektet a ökológiai fenntarthatóság védelmére.

Egyedi igények -- Innováció
Pihentető éjszakai alvás során szervezetünk feltöltődik, regenerálódik, hogy az újabb napot kipihenten, frissen kezdhessük. A nyugodt alváshoz azonban egyéni igényeinkhez alkalmazott hálókörnyezet és alvásklíma, azaz gondosan megtervezett ágy, matrac, paplan és párna szükséges.  Fejlesztéseinkkel a tudományos kutatásokat és a technikai vívmányokat szem előtt tartva igyekszünk az alvás nyugalma iránti eredeti emberi igényt a legjobban kiszolgálni.

A természeti környezetünket az unokáinktól kaptuk kölcsön...
...ugyanazoktól, akiket kiemelt gondosságunkból Billerbeck-kel takargatunk.
A termékelőállítás során elsődleges a számunkra a környezetmódosító, szennyező hatások legkisebb elérhető szinten tartása. Örömünkre ez egyre világosabban megfogalmazódó igény a vásárlók részéről is.
A technológia fejlődésével az ismételt felhasználási ciklusba vett alapanyagok minősége hatalmasat fejlődött. Mára az újonnan előállított szintetikákkal azonos értékű alapanyagokat nyerhetünk az újrahasznosításból, de lényegesen tisztább eljárásokkal, a környezet károsítása nélkül az extrém lassan lebomló, esetenként toxikus szintetikus hulladékok további felhalmozódását elkerülve. Emellett a természetbe hamar visszaépülő, komposztálható nyersanyagok felhasználását irányozzuk elő, mindenek előtt az eleve rövid életciklusúnak tervezett csomagolóanyagok körében.

A piacon elsőként megalkottunk egy csodásan könnyen kezelhető és higiénikus ágyneműcsaládot a Billerbeck választékába, ami nemcsak utolérhetetlenül puha és melegtartó, hanem arról is biztosíthatjuk, hogy a lehető legtisztább eljárással készült, olyan alapanyagokból, amelyek igazoltan nem okoznak szennyezést, sőt a gyártási eljárás tisztítja a környezetünket.
Matracaink fejlesztése során a beépített szintetikus anyagokkal szemben azonos célkitűzéseink vannak. A matracokban általánosan használt PUR habanyag kiemelten környezetterhelő, mivel terjedelmes, extrém lassú lebomlású, újrahasznosítása nem megoldott és égése/oxidációja toxikus anyagok felszabadulásával jár. Hovatovább a PUR habanyagok hatása a felhasználó egészségére nézve az utóbbi kutatások alapján aggályosnak tűnik.
A poliuretán hab vitatott élettani hatásait tudomásul véve döntöttünk 2018 szeptemberétől a matracainkba beépített, testközeli párnázó réteg kiváltásáról kockázatoktól mentes és funkciójában alku nélkül kiválóan megfelelő anyagra.

Termékfelelősség -- Időtállóság
Az alapanyagok és technológiák fejlődése pontosabb és hatékonyabb megoldásokat tesz lehetővé az előállító ipar számára. Mi a gyártásunk során azonban fokozott elővigyázatosságot követünk. Igyekszünk minden igazolt és megalapozottan feltételezhető egészségi és környezeti kockázatot elkerülni, hiszen a termékeinkkel a teljes nap több mint egyharmadában testközelben vagyunk. Termékfelelősségi elkötelezettségünk társul a fenntartható tevékenységgel kapcsolatos igyekezetünk mellé.
Törekvéseinket vásárlóink több generációjának elégedettsége igazolja. Teljesítményünkkel kivívtuk a szakmai és társadalmi tekintélyek elismerését is, 2018-ban elnyertük az OZONE Zöld Díjat

Honlap: billerbeck.hu
facebook.com/billerbeck.hu/
instagram.com/billerbeck_magyarorszag/

További cikkek hasonló témában

Amit a fa ablakról tudni érdemes...

Rohamosan fejlődő világunkban, mindenki a saját maga igénye...

Buszos épületautomatizálás PC-vel vagy anélkül I.

A technika, a technológiák fejlődésével, s az igények...

Csak egy gombnyomás...

A technikai haladásról és az életünket megkönnyítő vívmányokról...

Hozzászólások