Jelenlegi hely

A minőség hosszútávú befektetés

A minőség hosszútávú befektetés

Az elmúlt években megnőtt a könnyűszerkezetes házépítés iránti igény hazánkban. A technológia sajátosságainak köszönhetően várhatóan tovább tart a növekedés. A megrendelők megismerik, és mérlegelik a könnyűszerkezetes technológia előnyeit és hátrányait a hagyományos építéssel szemben. A referenciaházak megtekintésével pedig a technológia ismerete nélkül, laikus szemmel is meggyőződhetünk arról, hogy milyen minőséget kapunk a pénzünkért.

Mint minden építkezésnél, így a könnyűszerkezetes házépítésnél is, célszerű a munkát egy generálkivitelezőre bízni, aki leinformálható és rendelkezik referenciákkal. Ebben az esetben az építtetőnek nem kell a különböző részmunkákkal foglalkoznia, illetve a különböző szakmai hiányosságok miatt aggódnia. A generálkivitelező természetesen garanciát vállal, mind az általa, mind az alvállalkozók által elvégzett munka minőségéért.A megfelelő építőanyag (fa) kiválasztása létfontosságú az épület állagának hosszútávú fenntartásához. A megfelelően kezelt, telített fa - mely teljes keresztmetszetében, nagynyomáson védőszerrel telített - beépítve több generáción át - beavatkozást nem igényelve őrzi biztonságunkat.Köztudott, hogy ezen házak kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, mely a fűtési rendszerrel még gazdaságosabbá tehető. A technológia őshazájában már oly régóta használt légfűtéssel optimálisabb és energiatakarékosabb értékek érhetők el, mint számos hagyományos fűtési módszerrel.

A jó hőszigeteléssel ellátott falak által körbezárt levegőt fűtjük fel egy speciális kazánnal, mely a meleg levegőt hőszigetelt gégecsöveken keresztül továbbítja a légtérbe. Ezáltal megspóroljuk azt az energiát, amelyet a fémcsövek felfűtésére használnánk. Mivel a légfűtés sajátja, hogy a levegőt keringteti, méltán felmerül a kérdés, hogy nem jár-e ez nagy porlecsapódással, ami esetleg allergiát okozhat. A válasz egyértelműen nem, hiszen a rendszerhez ennek kivédésére párásító, páralecsapató és ionizációs porszűrő tartozik, amely folyamatosan szűri és cseréli a levegőt beállított páratartalom mellett.A nyári klimatizálás kiépítésének költsége is kisebb, mert szintén a légfűtés rendszerén belül működik, és csak egy kültéri egység tartozik hozzá. További előnye, hogy a hűtött levegő nem koncentráltan, hanem helyiségenként elosztva jut be a légtérbe, mindenhol kellemes, egységes komfortérzést biztosítva. A légfűtéses rendszer alkalmazása hosszú távon 50-60 százalékos energia-megtakarítást eredményez. Természetesen bármilyen egyéb, korszerű fűtési megoldás szintén megvalósítható.
Mai világunkban egyre inkább előtérbe kerül az energia-megtakarítás fontossága, így igyekszünk a legoptimálisabb megoldásokat megtalálni a külső falburkolati rendszereknél is. Ez általában nálunk a nagymértékben elterjedt hőszigetelő vakolatrendszereket jelenti. Sokan nem is sejtik, hogy az amerikai filmekből jól ismert külső műanyag falburkolat a fent említett rendszerrel azonos technológiával hőszigetelhető, mellyel együtt a rétegrendet tekintve 240 mm falvastagságot kapunk. Előnye még ennek a falburkolat rendszernek, hogy nem sérülékeny, mosható, jól karbantartható. Különböző profiljainak segítségével könnyen szerelhető, és igény szerint cserélhető. Színválasztéka széles, így mindenki megtalálhatja az esztétikai igényeihez közel álló árnyalatot.Ugyancsak egyedi jelleget kölcsönöz a háznak a kanadai festett alumínium csatorna és ereszalja rendszer, mely toldás nélküli kivitelben készül. Színválasztéka harmonizál a külső műanyag falburkolat által kínált színekkel. A tetőhéjazat színével megegyező árnyalat kiválasztása esetén észrevétlen marad, egyéb színválasztás esetén mintegy koronája a háznak.Csak a fantáziánk szabhat határt a technológiába zárt lehetőségeknek, amelyet a könnyűszerkezet sokszínűsége ad.Információval szolgált:

Privát Immo Kft.

További cikkek hasonló témában

Elektromos fűtőkábel-rendszerek

Már az ókori rómaiak is használtak padlófűtést, mert kellemes,...

Mitől lesz kristálytiszta a vizünk?

Úszómedencénk, akár házon belül, akár a kertben, szabad ég alatt...

Pollenszűrővel érkeznek

A Samsung Jungfrau klímái hatékony segítséget nyújtanak az...

Hozzászólások