Jelenlegi hely

A biztonságról a nő gondoskodik… karácsonykor is.

A biztonságról a nő gondoskodik… karácsonykor is.
Lassan itt az adventi időszak, és magabiztosan közeledik a karácsony is. A karácsonnyal együtt pedig a fényfüzérek, világító ablakdíszek, feldíszített karácsonyfa ideje. A meleg szobai fények éppúgy a karácsony elengedhetetlen kellékei, mint az izgalmas narancsos-fahéjas illatok.

Van azonban valami, amire általában nem szoktunk odafigyelni: no, nem azért, mert nem lenne fontos… Egyszerűen azért nem, mert kiesik a téma a látókörünkből: ez pedig az áramellátásban ugyan igen ritkán előforduló, de akkor annál nagyobb meglepetést okozó apró bizonytalanság: a túlfeszültség.

Fontos, hogy a hirtelen jött túlfeszültség nem válogat: télen és nyáron is jöhet, egy esős nyári napon éppúgy, mint karácsonykor. Jó tudni, hogy az érzékeny elektronikai berendezések nincsenek felkészülve erre a nagy erősségű áramingadozásra, ami így pillanatok alatt mindent tönkretehet: nem csak a gyönyörűen csillogó karácsonyfát vagy az ablakba kifüggesztett díszeket, de a házimozi-rendszert, a számítógépet és még a TV-t is.

         

Ezeket a kellemetlenségeket elkerülheted az APC túlfeszültségvédőjével, a SurgeArrest® Essential-lal. Segítségével az égősor és a díszek sem fognak kiégni váratlan túlfeszültség esetén. Ajándéknak kiváló: lepd meg vele ismerőseid is, ha biztonságot szeretnél ajándékozni nekik.
    

Hogyan működik?
A SurgeArrest® Essential egy-, illetve öt csatlakozóaljzattal is kapható.
Ha a kisebbet választod – csak egy aljzattal –, használhatsz hozzá elosztót is, közvetlenül a túlfeszültség-védőbe dugva. Így több készüléket biztosíthatsz egyszerre. Jó tudni azonban, hogy ilyenkor a védelem erőssége csökken, mert az az optimális, ha a túlfeszültség-védő a lehető legközelebb van a féltett eszközhöz.

A túlfeszültség okozta károk elkerülésére tökéletes megoldás a SurgeArrest® Essential öt aljzattal is, amely egyszerre öt készüléket véd meg az esetleges túlfeszültségtől.

A túlfeszültség-védelmi berendezések ára – amely minden esetben eltörpül egy túlfeszültség által okozott kár értéke mellett – típustól függően 2 500 .- - 6 500 .- forint.

Az APC SurgeArrest túlfeszültség-védelmi megoldásról további információ a www.apc.com weboldalon található.

Forrás és fotó: MORPHO

További cikkek hasonló témában

Egy szerszám ezermestereknek

A Dremel bemutatja az új 8100-as multifunkcionális szerszámot.

Hogyan vásároljunk háztartási gépet?

Ma már nem elég a boltban feltüntetett árcédulát tanulmányoznunk a...

Royal Vinyl - a műanyag falburkolat

Kanadában a Royal Plastic cég pár évtizede, hogy megkezdte a vinyl...

Folttisztítás
Ennek ellenére azokkal a makacs fránya foltokkal...

Hozzászólások