Jelenlegi hely

5 vacsora tipp Valentin-napra +1 recept

5 vacsora tipp Valentin-napra +1 recept

Ha eddig még csak kerested a tökéletes Valentin-napi vacsorát, kukkants bele e heti kínálatunkba! Bármelyiket is választod a felsoroltak közül, a vacsorán már nem fog múlni az est sikere!

Kétségünk sincs afelől, hogy a Valentin-nap az egyik legmegosztóbb „ünnepünk”. Sokan tartják fölöslegesnek, tengerentúlról begyűrűzött hóbortnak, de talán ugyanennyien döntenek úgy, hogy február 14-ét a szerelmük ünneplésének szentelik. Mi most az utóbbi csoport tagjainak kedvezünk! Kezdőknek, ínyenceknek, húsevőknek is adunk tippeket!

szűzérmével jól járhatunk, mert hamar elkészül, ízletes fűszerezéssel és petrezselymes krumplival tálalva viszont a konyhatündér benyomását kelthetjük – viseljük büszkén kivívott szerepünket! Másik ajánlatunk a libamájragus házi rétes – ez aztán a vacsora, hmmm! 

Libamájat tényleg nem eszünk minden második kedden, pláne nem ropogós rétestészta-rétegek közé csomagolva, almával, lila hagymával, snidlinggel turbózva! Az első olvasásra szokatlan összeállítás valójában isteni egységbe olvad össze, s bár előételnek ajánlják, biztosak vagyunk benne, hogy két-három szeletig nem lehet megállni vele, szóval főfogásként is tökéletesen helytálló.

Ha szeretjük, előző nap keressünk a piacon lazacfilét! Sokkal jobban járunk vele, mint a bolti, előrecsomagolt termékekkel. A cajun fűszerkeverékkel felturbózott hal sütés során kibontakozó isteni illata az egész lakást beborítja majd, aki egyszer már kóstolta, tuti, hogy rászokik!

A leveles pizzette kicsit munkaigényesebb, többszöri nyújtást igényel, de azért az így elkészült otthoni vajastésztát egyetlen mirelit sem pipálja le. Az ízesítés lehet klasszikus: tejfölös alap, pármai sonka, sok sajt, (konzerv) paradicsom, ezeken kívül pedig bármi, ami a saját és a partner fogára való.

Maccheroni-torta a menthetetlen tésztaimádók receptje lesz! Gyúrhatunk hozzá házilag tésztát, Bolognese- és Morney-szószok gondoskodnak a szaftosságról és a tetejére az elmaradhatatlan sajt!

Lazac céklaágyon

Hozzávalók:

A lazachoz

  • 40 dkg lazac
  • 1 csokor kapor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 4 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint

A körethez

  • 12 kis db cékla
  • 100 g vörösáfonya
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:

A lazachoz

  1. Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevetés egy fél csokor felaprított kaprot.
  2. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  3. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
  4. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
  5. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
  6. Rádobáljuk a vörösáfonyátés a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
  7. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Nosalty

További cikkek hasonló témában

Luxuslakópark épül Siófokon

A jövő tavasztól beköltözhető Panoráma...

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A szauna a fáradékonyságot megszünteti, a fizikai és szellemi...

Jégkacsa fürdik Balaton jegén – és újra forog a jégkörhinta

Sztárok vágtak körhintát a balatoni jégbe, Nagy Ákos mázsás...

Hozzászólások