Jelenlegi hely

Zöld színű köpenybe álcázva

Zöld színű köpenybe álcázva

Ház a hegyekben.. egy ilyen zöld otthon mindent megtesz annak érdekében, hogy beleolvadjon a buja, természetes háttérbe, miközben biztosítja, hogy belülről kényelmes és pihentető életmód legyen.

A Gluck+ által tervezett szép lakóépület két új bővítőblokkot kapott, mindegyik saját térrel rendelkezik, miközben könnyedén keveredik a meglévő házzal.

A ház legnyilvánvalóbb jellemzője a két kanyargós zöld-tető, amelyet nagyban hozzájárul a rezidencia rejtett sziluettjéhez.


A két különálló blokk két teljesen más célt szolgál. A keleti-nyugati részen, amely a hálószobákat és a vendégszobákat tartalmazza, míg az észak-déli blokk a nyitott nappalival együtt a konyhával és az étkezővel rendelkezik.

Az egyik zónából a másikba való átmenet zökkenőmentes, sőt a szabadtéri részek is belső részekké válnak, mivel kiterjedt üvegfalak és záróablakok alkotják a nyitott és könnyű belső térséget.


A színséma nagyrészt semleges, és a hangsúly továbbra is határozottan a kívül eső tájon marad, az elsüllyedt központi udvaron.

A corten panelekbe burkolózó fal nem csak egyedülálló látványt nyújt az elsüllyedt udvarnak, hanem a ház passzív fűtését is segíti.


[Fotó: Steve Mundinger]
Forrás: Decoist

További cikkek hasonló témában

Kis lakás, nagy ötletek
Hogyan lehet egy kicsi garzonlakást, vagy...
Nagyvonalú eklektika
Yanic Simard kanadai belsőépítész kiváló...
Plusz egy szoba

Bármilyen kicsi is az erkélyed, néhány...

Dr. Dream - Memória matrac

Megelőzés, és megoldás kényelmesen

Hozzászólások