Jelenlegi hely

Vidéki kúria

Vidéki kúria

Élni egy olyan környezetben, ahol minden a természetességet sugallja, egy olyan időtálló környezetben, amely sohasem fogja fényét veszíteni.

Sokaknak lehet ez álma. Ereje van itt minden tárgynak, bútordarabnak. Lassú gyüjtögetés eredménye, amely ebben az otthonban lelt otthonára és úgy foglalta el helyét, mintha mindig ide tartozott volna. A finoman angolos izléssel fűszerezett belsőben a durva tégla felülettől indulva a finomra csiszolt faajtók vonalán át, a lehető legtermészetesebben hatnak a csillogó swarowski kristályok és pazar fénnyel világítják a rusztikus burkolatokat.

Sokáig kutatva leltünk rá a kézzel festett spanyol csempékre, amelyek szines kavalkádja tökéletesen illeszkedik a konyha tompafehér faajtóihoz. A világos konyhába a tavasz és a fűszerek illatát varázsolják. Ki ne éhezne meg ha ide belépne. A házigazda borkínálata csábítja a vendégeket az igazi ínyencségek kipróbálására. A gondosan megtervezett házban minden apró részletben ott van a gazdasszony nagyszerű izlése és sokáig magában örzött enteriőrök, hangulatok amelyeket itt tudott megvalósítani. 

A nem túl nagy házban minden szegletben finom részletekre bukkanhatunk. Nem lehet gyorsan betelni a kínálattal. Mindig van mit felfedezni, ha az ember körbenéz. A lépcsőház szoborgyűjteménye a tégla durvaságával feledhetetlen 
galériaélményt nyújt a látogatónak. Ebben a környezetben elfelejtjük a lépcsők fárasztó megmászását. Ezt az elvet tartottuk szem előtt, hogy minden olyan csak funkcionális területből igazi milliőt varázsoljunk, amelyen egyébként csak áthaladunk. Viszont erősen hat ránk és befolyásolja hangulatunkat. 

A lefontosabb szempontot érvényesítettük a tervezés első fázisában, vagyis csak olyan anyagok kerülhettek szóba amelyek már a kor az érés viszontagságain keresztülmentek, már bizonyítottak és ez az érés csak a javukra vált.  

Tervezőasztalunkon  ezek az anyagok együtt olyan harmóniában sorakoztak amely szívet melengető volt és már csak a pontos helyüket kellett megkeresnünk a rajzokon. Így éledt fel a kavics a wellness-házban, a bontott tégla a lépcsőházban, a kézzel festett csempe a  konyhában és a faragott római kori mozaik a fürdőszobában. Időtálló anyagok időt álló enteriőrök. Bátran választhatunk melléjük finom textileket és ragyogó dísztárgyakat a harmónia tökéletesítésére

További cikkek hasonló témában

Anna háza

Mértéktartás és elegancia jellemzi azt a rendkívül jó adottságú,...

Egészségesebb étkezés

Nehézséget okoz átnevelni a gyereket, férjet, anyukát, apóst a...

Intelligens és bátor a berni pásztorkutya

A ma ismert fajtatiszta berni pásztorkutya tenyésztését a svájci...

Élvezzük a nyár utolsó hónapját is!

Augusztusban a legtöbben már túl vagyunk a nyaraláson és...

Hozzászólások