Jelenlegi hely

Vidd be a tavaszt otthonodba!

Vidd be a tavaszt otthonodba!
A tavasz képzetéhez világos, natúr vagy szikrázóan egyszerű színek tartoznak. Ilyen a mimózasárga, a mézszín, az elefántcsont, a levélzöld, a vajszín, az égszínkék, a ragyogó narancs árnyalatok, a rózsaszín szinte minden tónusa.

Ha nálunk már beköszöntött a tavasz, ragyogó színekkel, friss ötletekkel készüljünk fogadására.

Köszöntsük a tavaszt friss virággal! Akár néhány szál is elég egy vidám bögrében, hogy emlékeztessen a természet közelgő megújulására. A virágboltokban már kaphatók a tavasz előhírnökei a kis cserépben kapható krókusz, a hóvirág a jácint és a tulipán. Keressünk, otthon vagy vásároljunk egy szívünknek is tetsző vázát. Ez lehet üvegből, kerámiából esetleg cserépből is. Ha van olyan kedves bögrénk esetleg azt is befoghatjuk virágtartónak. Az ablakokban jól mutat a cserepes jácint is.

Textil maradékokból vidám párnákat készíthetünk. A különböző mintájú és színű négyzeteket varrógéppel állítottuk össze, majd a kész darabokat boszorkányöltéssel díszítettük.
 
Egy-egy jó színben kiválasztott párnahuzat, kanapéra dobott terítő vagy szezononként cserélt függöny alapjaiban meg tudja változtatni egy szoba hangulatát.

A levegő hideg még ugyan, de friss és már nem vacogtat: szellőztessünk sokat. A tisztán csillogó ablaküveg is sokat segít a kedélyünkön.

Terítsünk fehér étkészlettel, sárga szalvétákkal, kék virágos csészékkel, tegyünk az asztalra pár színes kavicsot vagy egy kis pohárban pár virágot: olyan szép tavaszi reggelünk lesz, mint egy álom. A lakásban is csak ennyi a teendő: pár apró lépés a varázslat.

Szakítsunk időt egy kis kirándulásra. Lessük meg a nyújtózkodó vadvirágokat, hallgassuk a visszatérő madarakat, és vigyünk haza pár virágzó ágat – akár csak a szemünkben, emlékeinkben. Ha lerajzoljuk, és mágnessel a hűtőre tűzzük: akár ennyi is elég a szép tavaszi hangulathoz.

További cikkek hasonló témában

Változatos színekben kapható a zebrapinty

A szobamadarak egyik kedvelt fajtája az Ausztráliából származó...

Marasztaló szépség

Kelly Hoppen, Anglia egyik legismertebb belsőépítésze ezúttal egy...

Merész és modern U-alakú ház a fák között

A faház Matt Fajkus Architecture által tervezett (található Austin...

Hozzászólások