Jelenlegi hely

Városi vadászlak

Városi vadászlak

A képeken látható hódmezővásárhelyi lakóház alapja adott volt, így vásárolták meg a telket a tulajdonosok. Erre a 135 m2-es alapra kellett a tervezőnek egy 90 m2-es könnyűszerkezetes házat terveznie a lakók igényei alapján.

A kimaradó több, mint 40 m2-es terület a fedett terasz lett, ami nyáron a kényelmes kerti garnitúrával kellemes pihenőhely, emellett leárnyékolja a nappali nagy francia ablakait a tűző nap elől.A terasz vajszínű burkolata jól illik a barackszínű nemesvakolathoz. Az ajtón belépve a ház központjába jutunk, a kedves virágos motívumokkal kézzel festett bútorokkal berendezett kicsi előszobába. Innen balra nyílik a nappali-étkező-konyha együttese, melyet csak a kamra tör meg. Ennek falába van beépítve a hűtőszekrény, amely így közvetlenül az étkezőből nyílik, de a helyet a kamrából foglalja el. Ez az ügyes megoldás a kivitelező ötlete volt.
A konyhabútor vajszínű, festett, mart MDF lapú ajtókkal van szerelve. Színe összhangban van a csempével és a padlólappal. Feltűnő az egész házban uralkodó kellemes színharmónia: mindent a pasztellszínek uralnak. A nappali narancsra festett fala melegérzetet kelt, felerősíti a nagy francia ablakokon beáramló fényt, ezáltal még világosabbá teszi a helyiséget.Az előszobától jobbra találhatóak a hálók, a vendégszoba és a fürdő. Talán szokatlan, hogy a fürdőszoba az utcafrontra került, de így ezen a helyiségen is nagyméretű ablak lehet, biztosítva ezzel a természetes megvilágítást. A hálószobában a franciaágy és a szekrény fenyőből készültek, az asztalos egyedi tervei alapján.

A gardróbszekrény üveges ajtaja tágítja a teret.A meglévő alapot az udvar felé egy nagy, két kocsi beállásos garázzsal és egy hátsó épülettel kívánták megtoldani. Ez a hátsó házikó a  vadászlak , a ház ura ugyanis szenvedélyes vadász. Stílusos helyen tudja fogadni és akár elszállásolni vadász vendégeit, mert a helyiséghez külön fürdőszoba is tartozik. Így az éjszakába nyúló baráti beszélgetések nem zavarják a ház lakóit. A vadászlak egész berendezése lakójának természetszeretetét tükrözi.A teljes kivitelezést a Tilla-Fa Házépítő Bt. végezte, a ház felépítéséről kezdve a belső berendezések elkészítéséig.Kivitelezés: Tilla-Fa Házépítő Bt.

Asztalosmunkák: Terjék József

Lakástextíliák: Dénia Kft.

További cikkek hasonló témában

A tervező birodalma
Ezúttal egy belsőépítész saját otthonát mutatjuk...
Egyszerű geometria

Floisand Studio által tervezett Teh House egy magánlakás...

Őszi Orchidea és Bromélia Kiállítás

A Budavári Kertészetnek állít emléket az őszi Orchidea és Bromélia...

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

A könnyűszerkezetes építési mód napról-napra egyre meghatározóbb...

Hozzászólások