Jelenlegi hely

Vagány eklektika

Vagány eklektika
London külvárosában található az eklektikus ház, amelyben a tágas terekkel és fénnyel átitatott lakás található.
A jól körbejárható házban a fókuszpont a nappalin van, amely modern elemekkel átszőtt klasszikus stílusú. Fehér keretbe foglalták a bútorokat, hiszen a nyílászárókon és a falakon is ez a szín a domináns. Így még nagyobb hangsúlyt kaphatnak a karakteres bútorok és egyéb lakberendezési tárgyak. A nappali szobában látható minimál stílusú fehér kocka kanapé merevségét az állólámpa szép íve oldja a barokk lábakon álló, szintén kerekded üveg asztalkával.

A külvárosi hangulatot pedig a country stílusú szizál szőnyeg, a festmények, a szőrmék a kanapén és a fekvőfotelen erősítik. Sok stílus keveredik a helyiségben, de az arányok pontos betartásával és illesztésével, az enteriőr mégis egységes hangulatot alkot.

A nappali szoba két részre tagolódik, a félköríves ablaknál található rész az intimebb rész, jól látszik ez a kényelmes ülőalkalmatosságokból is.

         

A konyhában hűvösebbek a színek, visszafogottabb, minimalista hangulat az uralkodó. A szürke és a fém, az egész helyiségben dominál, egyetlen kivétel ez alól az ódon hangulatú hintaszék. Itt is mintha ellentét feszülne a lakberendezési stílusok között, mégis egységnek érezzük. A konyhaszigetnél látható bárszékek kerekded lábai, a modern design radiátorban köszönnek vissza. Itt sem a funkcionalitás, inkább a látványelem a fontos, hiszen a manapság divatos vagány radiátorok, szinte kortárs művészeti alkotásnak számítanak.

Az ebédlőben is bátran keverték a stílusokat, bár talán szerencsésebb lett volna inkább egyszerű fehér padlóburkolatot és falszínt választani, hiszen így kissé kaotikusnak tűnik a berendezés. A minimál stílusú x lábú fehér bőr kanapét chippendale óraszekrénnyel, retro étkezőasztallal és art deco tükörrel egészítettek ki.

         

Trend és tradíció. Így is lehet erősíteni a patriotizmust. Jó ötlet a félköríves kanapén lévő angol zászlós párna. A klasszikus stílusú építészeti környezetben nagyon letisztult elem a gyönyörű ablakok által övezett kiugró, a római rolóval. Igazi olvasósarok a barna, bőr  fotel.

         

A modern  art deco fotel a hozzá illő lámpával, és a modern üveg-fém asztallal szépen illeszkedő látványelemek a szobában. Szintén puha és csábítóan kényelmes ülést ígér a foltos szőr borítású fotel látványa, melyhez modern olvasólámpát választottak.

         

A tágas fürdőszobában a térbe állított modern kádhoz trendi, álló csap passzol, amelyet nagyon szépen kiemel a fényes mozaik díszítés a falon. Csak egy savazott üveg hátfal választja el a kádat és a zuhanyzót, így tagolva a fürdőszobát. A hatalmas ablakkal és visszafogott, elegáns bútorokkal nagyon harmonikus enteriőrt alkotnak a vizes helyiségben. Itt is megjelennek a bátor lakberendezési elemek, mégis sokkal visszafogott formában bontakozik ki az eklektika.

A három hálószobás lakásban az egyforma építészeti adottságokat különbözően használták ki. A dupla ablakos hálószobában minden helyet kapott, hiszen méreténél fogva ez nem csak egy hálószoba, hanem pihenő helyiség is egyben.

A modern kanapé és ágy mellé, meghagyták a kandalló klasszikus stílusát, amely mellé szintén klasszikus komód és fésülködőasztal dukál. Az antik festőállvány, a gyönyörűen süllyesztett könyvespolc és a filigrán üveg dolgozóasztal is az egyik hálószobában kapott helyet. A míves, régies ágy és kandalló szépen illeszkedik a környezetbe.

Ha nem franciaágy lenne a szobában, akkor inkább dolgozószobának gondolnánk, de a falon található „amour” felirat semmilyen kétséget nem hagy afelől, hogy elsősorban hálószobaként funkcionál ez a helyiség.

A harmadik hálóban az optikai fókuszban természetesen a színes mintás tapéta van, de egy lányka szobában nem is lehet ez másként, hiszen az egyébként hófehér környezetbe nagyon jól illeszkedik.

Dinamikus és merész stíluskavalkád jellemzi a tágas és fényes lakást, ahol jó lenni és lakni egyaránt.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: onefinestay.com

További cikkek hasonló témában

Dr. Seuss sütik

Biztos vagyok benne, hogy ez a süti mosolyt csal mindenkinek az...

Nyuszitorta lépésről lépésre fotókkal

Húsvétra nagyon kreatív és annál egyszerűbb ötlet ez a nyuszitorta...

Feketén fehéren
A Georgiában található  2500 négyzetméteres...
Az otthon melege modern, elegáns stílusban

Nem csoda hát, hogy már több évtizede, a korszerű fűtésmegoldások...

Hozzászólások