Jelenlegi hely

Vág, mint a borotva

Vág, mint a borotva

Mark Gillette lakberendezői karrierje 1994-ben indult, s azóta az Egyesült Királyság egyik legelismertebb Interior Designer-e lett - nem véletlenül. Saját otthona tökéletesen bemutatja mindazt, amit Mark a lakberendezésről, a sajátos stílusjegyekről, s a New Nork-i stílusról gondol.

A tervező lakása Manchester kellős közepén, az Oldham Street-en van, a hol az egykori Burtons Menswear székházból alakítottak ki 19 exkluzív apartmant, egy 2008-as projekt keretében. 

Alapterülete kb. 110 négyzetméter, és két hálószobát, nappalit, étkező/könyvtárat, két fürdőszobát, konyhát, továbbá egy közel 45 négyzetméteres tetőteraszt tartalmaz.
 
Kezdjük sétánkat mindjárt a nappaliban, amit Mark egy japánosan széthúzható tolóajtóval választotta el az étkezőtől, ami egyben könyvtárként is funkcionál ovális asztalával, zöld székeivel.
 

Az egész tér hűvös eleganciát áraszt. Érdemes megfigyelni, hogy milyen pimaszul – és ismerjük el, nagyon sikeresen – párosította lakberendezőnk a modern kárpitokat a klasszikus bútorokkal, és hogy mennyire nem mindegy, hogy hova ülünk: a hűvös kéket látjuk-e velünk szemben, vagy a meleg óaranyat (persze a kéket itt sem úszhatjuk meg).

Az eredeti parkettát mindenhol megtartották, ám zongora-feketére átfestve. Az óriási, Art Deco ablakok padlótól-mennyezetig érnek, van tehát mit függönyözni. Olyan az egész, mintha valahol Manhattan belvárosi részében lennénk, pedig ez Anglia, méghozzá a kevésbé elegáns része.

A 3,40x2,30-as konyha zebránó- borítású bútorai professzionális konyhai berendezéseket rejtenek, és a klasszikus módon, átadóablakkal nyitott az étkező felé. A falon neves festők művei, melyekből a lakás minden helységébe jutott.

Az L-alakú hálószoba tele van finomságokkal. A teljes belmagasságú ablakok a nyugalom – és az elsötétítés – érdekében, szürke színű függönyt kaptak. Mennyezetébe hangszórókat süllyesztettek (ami amúgy az egész lakásra jellemző), és rejtett világítással látták el. A háló egyik zugában egy zebra-mintás fémfotel, mellette az aranyozott bronz konzolon újabb műkincsek. Az ágy körül viszont minden ezüstös, a függönytől a falon függő képig. Semmi nem utal a klasszikus angol stílusra.

Mark Gillette 13-14 éves kora óta gyűjti kincseit, a bolhapiacokkal indult, ám mára eljutott a valódi antik tárgyakig. „A célom az volt, hogy időtlenséget adjak otthonomnak” – nyilatkozta. Semmi kétség: sikerült is!

Szakértő:
Dr. Németh Gábor
lakberendező, enteriőr-tervező,
a LOSZ vezetőségi tagja
Tel.: (+36 20) 9411416
www.interior-design.hu

Szöveg: Németh Gábor

Fotó: markgillette.com

További cikkek hasonló témában

Őszi nagytakarítás

Eljött az ősz, tegyük hát tisztává lakásunkat! Jöhet az...

Baba- és Gyerekszoba Design Kiállítás
A családi élményhétvégén 200 kiállító mutatja be...
Ház a dombon

Gyönyörű környezetben, a Balaton északi partján épült a faalapú...

Házban is tartható a vadászgörény

Ma már nálunk sem ritka látvány a házilag tartott vadászgörény. A...

Hozzászólások