Jelenlegi hely

Vadregényes és eklektikus

Vadregényes és eklektikus
A romantikus hangulatú kertből egy régies, nagyméretű bejárati ajtón keresztül visz az út az eklektikus stílusú londoni otthonba. A ház lakói kifinomult ízléssel keverik a különböző stílusokat, formákat és színeket. S, mintha játszanának velünk, a helyiségekbe úgy helyeznek el egy-egy tárgyat, vagy finom kiegészítőt.

A vidékies hangulat már a kertben is érződik, a bontott téglából készült kerítésnek és rusztikus kerti burkolatnak köszönhetően. Romantikát teremt a rengeteg növény, különösen erősíti ezt a hangulatot a számtalan cserepes növény. Az egész enteriőrt finoman a country stílus hatja át.

A nappaliban jól láthatóan metropolitan a tér, hiszen optikai fókuszba állították az encián kék fotelt. A tervező, Lori Dennis nagyon jól játszik a stílusokkal, hiszen a kényelmes kanapék jól illenek a country, de a modern stílusba is.

A falak borítása klasszicista vagy angol country jellegű, kiváló hátteret ad a nappali eklektikájának. Jól megfér egymás mellett a fém/fa kombinációjú asztal, a bambusz karfás kanapé.

         

Melegséget ad az organikus formájú kanapén elhelyezett szőrös puha párnacsalád. A nappali szoba dekorációja viszonylag egyszerű, a falat leginkább a klasszikus stílusban alkalmazott olajfestmények díszítik, így összhatásában meleg, amelyet a szín és anyagválasztás (sok puha szőrös felület) erősít.

A hálószobában megtaláljuk az angol country-s építészeti környezetet, az ultramodern ágyat, ami még színvilágában inkább a high tech stílusba sorolható.

Az ovális alakú éjjeli szekrény formavilága a régi korok hangulatát idézi, míg meghökkentő elemként jelenik meg a térben a tv állványként szolgáló modern fém csatos szállítódoboz. A szoba hűvös hangulatú, a hideg kékekkel, a fémes színekkel és a fehérrel, mindezt ellensúlyozandó nagy mintás szőnyegek kerültek a padlóra. Impozáns fürdőszoba tartozik a hálószobához.

Rusztikus barna fa padló borítja, amely az egész házban jellemző, így első pillantásra az enteriőr country stílusú.  Az ultramodern fényes mosdó modern hideg-ridegségét, az ovális tükör barátságos formája oldja. A zuhanycsap klasszikus régies formájú. Az ajtó zöldesszürke színe nagyon jól illik a padló barnájához és a falborítás krémfehérjéhez.

Az emeleti hálóban szinte csak a padlóburkolat árulja el, hogy ugyanabban a lakásban járunk, illetve a fém lábú magányosan a térbe állított bőr fotel. A szoba puritán, berendezése eklektikus.

A baldachinos ágy leginkább a country és mediterrán stílusra jellemző, de van itt modern fémvázas fotel, faragott lábú antik zsámoly, art deco fiókos komód, rusztikus falipolc, mind-mind más stílus, mégis hangulatában összeillő enteriőr.

A szobához tartozó fürdőszobában az angol countryra jellemző fa fal és kád borítás, a fehér kazettás ablak teszik lenyűgözővé. A gyönyörű csapok régies hangulatot idéznek, a kis székkel és a székre állított órával együtt. Vidékies hangulatot ad a kádkilépőnek használt rongyszőnyeg.

         

A konyha, igazi álom! Gyönyörű robusztus country bútorzattal, amelynek vasalatára külön érdemes figyelni – igazi régi kertkapu hangulata van - nagyon szép megoldás. Gyönyörű a régi konyhai mérleg. A falazat fával burkolt – itt is a ház stílusában fehérrel, a kazettás ablakok is megtalálhatók, bár itt zöldre festették őket. Külön érdemes a padlóra figyelni, rusztikus természetes hatalmas kőlapokkal burkolták.

         

A konyhabútor és a falborítás krémfehérjéhez nagyon jól illik a bútor zöldje. Modern az inox főző „sarok” – falfülke szerűen beépítve a bútorba.

Az étkező asztal robusztus volta miatt optikai konyhaszigetet alakít – régies stílust képvisel az asztal alsó nyitott polca, amelyet a falfülkében elhelyezett fiókos komódnál is láthatunk. Az étkező asztal világítása stílusos, gyönyörű állítható magasságú régi lámpákkal.

Sikerült megtalálni a kakukktojást a különböző helyiségekben? Vagy inkább annyira meghökkentő, hogy teljesen bele illik az enteriőrbe? Kinek-kinek az ízlésére bízzuk…

Szöveg: Szatmári Éva

További cikkek hasonló témában

Higgyen a szemének és akassza fel a kabátját!

Készítsen előszobafogast lefelé fordított vállfákból a Dremellel...

Szürke hétköznapok

Budapest környékén jártunk egy még készülő családi házban, ahol a...

Hozzászólások