Jelenlegi hely

Ünnepi kivilágítás

Ünnepi kivilágítás
Egyre látványosabb és ízlésesebb fényfüggönyöket, futófényeket és egyéb kiegészítőket kapni, amelyekkel – amerikai mintára – ízlésünk szerint egyedi hangulatúvá varázsolhatjuk házunkat kívülről is.
Az utóbbi években gyakrabban látni a szabadban álló kerti fenyőt világító füzérekkel feldíszítve, vagy az ablakot, kaput, kerítést és teraszt, sőt az egész homlokzatot kivilágítva. Sokan talán tartózkodnak – úgymond – felcicomázni a házukat, de egy mértéktartó, az épület külső megjelenésével is harmonizáló fénysor családias hangulatot sugározhat már messziről is.

Biztonságos fények

Kültéren különösen fontos a stabil felhelyezés, nehogy az első fuvallat lesodorja a díszeket és ezzel balesetveszélyes helyzetet idézzen elő. A szakszerűtlenül felszerelt világítás kellemetlen karácsonyi meglepetésként zárlatot, tüzet okozhat. Felhelyezés előtt gondoljunk arra is, hogy a vezetéket – főleg a toldásoknál – óvni kell a hótól, olvadékvíztől. Fontos szempont lehet az is, hogy ne akadályozzon bennünket megszokott mindennapi tevékenységeinkben.

Gondosan járjunk el már a vásárlás előtt, nagyjából tervezzük meg, hová és milyen típusú dekorációt szeretnénk. Mérjük ki a távolságokat és vegyük számításba a hálózati csatlakozók elhelyezkedését is, mert szükségünk lehet hosszabbítókra. Ne feledkezzünk meg a rögzítés módjáról sem, ehhez is vegyük meg a szükséges kellékeket. Drót, szög, zsineg, gyorskötöző vagy ragasztópisztoly is számításba jöhet.

Bensőséges hangulat

Az ünnepek közeledtével az ajándékok készítése vagy vásárlása mellett egyre több időt fordítunk otthonunk, kertünk karácsonyi díszbe öltöztetésére. Az ünnepi hangulatot még bensőségesebbé teheti egy fenyőgirland, egy szépen elhelyezett kültéri izzósor vagy egy ízléses ajtó-, ablak- és asztaldísz.

Forrás: www.otletmozaik.hu
Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Minimal art barátságosan

Az energikus házaspár tiszta vonalú, szellős, de nagyon barátságos...

Vág, mint a borotva

Mark Gillette lakberendezői karrierje 1994-ben indult, s azóta az...

Otthon ipari épületből

Bemutatunk egy izgalmas és új tetőtéri konyhát, amely egy...

Otthon - biztonságban
Elsősorban a konyhában sürgölődő háziasszonyok,...

Hozzászólások