Jelenlegi hely

Trópusi ház

Trópusi ház

Domboldalra épült egyedi tulajdonságokkal rendelkező ház.

A Budi Pradono építész által tervezett épület Bali déli részén fekvő Indonéz sziget domboldalán helyezkedik el, amely egyedülálló tervezési funkciót mutat: olyan az épület teteje, mintha elcsúszott volna.

A rezidencia kiemelkedik a környező fák fölé, a rizsföldekre és az Indiai-óceánra néz. A ház legmagasabb pontja egy 2,2 méter magas szerkezet, amely 60 fokosan felfelé néz, így egy nagy mennyezetet hoz létre a hálószobában, valamint hatalmas ablakot tesz lehetővé, amelyen a teraszra nyíló ajtók találhatóak. A külső rész fehérre festett, hogy tükrözze a napsugarat, és elkerülje a túlmelegedést.

A falakat homok, cement, szalma és tehén trágya keverékével takarják. A helyi anyagok felhasználása a tervezők ötletei voltak. A 30 centiméter vastag falak segítenek megakadályozni a túlmelegedést a forró és nedves környezetben.

A belső környezet burkolását bambusszal biztosították. A lakóépületben a természetes anyagok egészítik ki az építőanyagokat, például nehéz fából készült bútorok és kőburkolat, az eredmény minimalista és ipari stílusok egyedi keveréke, trópusi érzéssel.

Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Lakásfelújítási ötletek
Minden ember álma vagy rémálma, azonban ha...
Egyedi bútorgyártás A-Z-ig

Manapság nem elég csak egyedi bútorokról beszélni, mivel nemcsak a...

Klausmann Viktor visszatért gyökereihez

Nemrégiben Klausmann Viktor házában jártunk. Úgy látszik...

Lenyűgöző előregyártott ház...

A Vashon Island ház egy 1750 négyzetméteres egyedi tervezésű...

Hozzászólások