Jelenlegi hely

Tetőtér-beépítés

Tetőtér-beépítés
A különleges terek, melyek a tetőtér ferde síkjainak köszönhetők, érdekes belsőépítészeti megoldásokhoz vezethetnek. Amennyiben az eddig nem használatos padlást lakótérré szeretné alakítani, vagy ferde tetős házat szándékozik építeni, a gipszkarton ideális választás.

Amikor házbővítésre kerül a sor, két lehetőség közül választhatunk: vagy az alapterületet bővítjük, vagy felfelé terjeszkedünk.

Egy tetőtéri lakás berendezése egyéni, izgalmas feladat. A műszaki megoldások miatt több, holttérnek tűnő hely kitöltése sok fantáziát és sok saját munkát igényel.

Nem áll rendelkezésre minden tetőtéri lakásban nagy hely. Ilyen esetben van igazán szükség jó ötletekre és sok-sok fantáziára. A tetőzugok gardróbszerű szekrényezése a lehető legnagyobb lakható tér kialakításának egyik módja. Az ilyen bútorok a lakásban szükséges tárolások 70-80%-át megoldják.

A tetőtér beépítés mellett szól a beépített terület jobb kihasználása és a viszonylag gyors lehetőség arra, hogy a pótlólag szükséges lakóhelyiséget létrehozzunk.

Javasoljuk a minél vastagabb hőszigetelés elhelyezését. Ez mindenképpen gazdaságos, hisz a szigetelést védő szerkezeteket a szigetelés vastagságától szinte függetlenül el kell helyezni.

A tetőtér beépítése a ház értéknövelő felújításai közé sorolható. A tetőtér-beépítéshez szükséges magas tető kialakítása lapos tetőből is viszonylag egyszerűen kivitelezhető, ám még egyszerűbb, ha a sátortetős háznál az addig padlásként funkcionáló rész szerkezete, fedése megmarad, és csak belső munkákat kell végezni a lakhatás érdekében. A tetőtér-beépítés mellett szól, hogy fajlagos építési költségei kedvezőek, hiszen nem kell alapozás, és a gépészeti berendezések többsége is adott már a házban. Tetőtér megépítésével (lapos tetőre), vagy beépítésével egyidejűleg megoldódnak az addig esetlegesen fennálló víz- és hőszigetelési problémák is.

További cikkek hasonló témában

Milyen bort szolgáljunk fel karácsonykor az ételek mellé?
Egy jó karácsonyi vacsora mellé nem hiányozhat...
Chelsea ház

A lakás Stephen Fletcher építész munkáját dicséri, mely Londonban...

Előszoba két világ közt
Az előszoba mind funkcionális, mind lélektani...

Hozzászólások