Jelenlegi hely

Taipa-szigeti otthon

Taipa-szigeti otthon

Makaó déli oldalán, Taipa szigetén található ez a csodálatos otthon, mely nemrégiben a Millimeter Tervező Iroda által jött létre.

A tulajdonosok három gyermekkel költöztek a családi házba. A tervezők a tulajdonosok igényeinek megfelelően alakították ki az otthont.

Funkcionálisan a tervező áthelyezte a lépcsőt a nappali részben annak érdekében, hogy hatékony és tágas életteret teremtsen a tulajdonosok számára.



A lakóterület kibővítése mellett a gyerekeknek a hálószobához külön fürdőszobát is tervezett.

Egy teljes szintet kapott a szülői hálószoba fürdőszobával, nyitott tetőtéri ülősarokkal, égboltos kerttel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, egy tágas gardróbszekrénnyel.



A tervező szándékosan terveztek egy termet az alagsorban a három gyermek számára. A dolgozószoba össze van kötve a kerttel, de a meglévő kertben a teljes magasságú fal elzárta az összes természetes napfényt, és nem tudott bejutni az alagsorba.

A tervező lebontotta a falat, és létrehozott egy művészi lépcsőt a megosztott kert összekapcsolására, így lehetővé téve a napfény bejutását az olvasóterembe. Az alagsor másik oldalán egy borospince található, amely több mint 500 üveg tárolására képes.

Fogalmi szempontból a tervező a geometria formáját használta fő tervezési koncepcióként. A külső téglalap alakú forma, szemben a belső térben alkalmazott ívelt vonalakkal, az egész házon keresztül energiás mozgást hoz létre. Az egész ház természetes anyagokból, furnérból és márványból készül a falaktól a padlóig, valamint egy dekoratív zöld fallal díszíti az otthont, hogy megteremtse a természetes környezetet.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Húsvéti nyusziváró

Mi lenne, ha az idén házi készítésű csokoládéval várnánk a...

Élő- vagy műfenyő?
Sokan ma sem tudják elképzelni, hogy ne élő...
Can Tho Ház

A Landmark Építészeti Iroda inspiráló lakást készített egy fiatal...

Modern rusztikus nyaralóház

A belgiumi Walloon régióban található ez az inspiráló kő ház, a...

Hozzászólások