Jelenlegi hely

Taipa-szigeti otthon

Taipa-szigeti otthon

Makaó déli oldalán, Taipa szigetén található ez a csodálatos otthon, mely nemrégiben a Millimeter Tervező Iroda által jött létre.

A tulajdonosok három gyermekkel költöztek a családi házba. A tervezők a tulajdonosok igényeinek megfelelően alakították ki az otthont.

Funkcionálisan a tervező áthelyezte a lépcsőt a nappali részben annak érdekében, hogy hatékony és tágas életteret teremtsen a tulajdonosok számára.A lakóterület kibővítése mellett a gyerekeknek a hálószobához külön fürdőszobát is tervezett.

Egy teljes szintet kapott a szülői hálószoba fürdőszobával, nyitott tetőtéri ülősarokkal, égboltos kerttel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, egy tágas gardróbszekrénnyel.A tervező szándékosan terveztek egy termet az alagsorban a három gyermek számára. A dolgozószoba össze van kötve a kerttel, de a meglévő kertben a teljes magasságú fal elzárta az összes természetes napfényt, és nem tudott bejutni az alagsorba.

A tervező lebontotta a falat, és létrehozott egy művészi lépcsőt a megosztott kert összekapcsolására, így lehetővé téve a napfény bejutását az olvasóterembe. Az alagsor másik oldalán egy borospince található, amely több mint 500 üveg tárolására képes.

Fogalmi szempontból a tervező a geometria formáját használta fő tervezési koncepcióként. A külső téglalap alakú forma, szemben a belső térben alkalmazott ívelt vonalakkal, az egész házon keresztül energiás mozgást hoz létre. Az egész ház természetes anyagokból, furnérból és márványból készül a falaktól a padlóig, valamint egy dekoratív zöld fallal díszíti az otthont, hogy megteremtse a természetes környezetet.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Ívelt vonalak

Egy 102 négyzetméteres tabáni lakásban merőben új elrendezést...

Erdőhegyi Brigitta és a mackóuralom

Az igen korán kibontakozó zenei karrierje, két esztendeje Sophia...

A loft évszázada

A loft múltja a 19. századi Párizsba tehető, amikor az...

Tetőtéri lakás 80 négyzetméteren

A tulajdonos már körüljárta a világot, és minden országból hozott...

Hozzászólások