Jelenlegi hely

Szobanövények nyaralás közben

Szobanövények nyaralás közben
Lakásunkban tartott virágaink tökéletesen kiszolgáltatottak amikor otthon magukra maradnak. Szabadságunk alatt is biztosítanunk kell virágaink számára elég vizet és megfelelő körülményeket, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiből.

Ha csupán 3-4 napra ruccanunk ki, nem szükséges különleges intézkedéseket hozni, csak arra kell figyelnünk, hogy félárnyékban legyenek érzékenyebb növényeink. Persze amelyik a hétköznapok során a tűző napon imádta a létezést, azt természetesen nem kell sötétségbe taszítani. Adjunk nekik vizet, inkább öntsük a cserép alatti kis tálkába, ahonnan saját tempójában szívhatja fel a növény az éltető vizet.

A ház körül lévő nagyobb növényeket érdemes alaposan meglocsolni, mielőtt elutazunk.

Vess be egy hasznos trükköt, a vízmegkötő adalékot! Ez az anyag magába szívja és megtartja a vizet, idővel pedig átadja a nedvességet a növény talajának.

Használj víztároló cserepet! Képesek hosszabb ideig is tárolni a vizet, amellyel megvédik a növényeket a kiszáradástól. Egy ilyen cserépben a kis zöld kedvenc annyi vizet vehet magához, amennyit csak akar.

Amennyiben több mint egy hétre utazunk el, alkossunk virágainkból két csoportot: egy víz- és napfényigényesebbet, valamint egy kevésbé kényeset. Szerezzen be téglákat, növényeit pedig azokra pakolja, a kádat pedig töltse meg egy kevés vízzel. A téglának és a cserépnek is meg van az a jó tulajdonsága, hogy állandó nedvességet biztosítanak majd növényeinknek. Ha van otthon nagyobb műanyag lavórunk, abba tegyük bele a kényesebb csoport tagjait, és öntsünk alájuk bőven vizet, majd tegyük őket az ablakhoz közel. A másik csoport egy félárnyékos területen is jó helyen lesz, és szintén kerülhet alájuk egy kis víz.

Ha pedig huzamosabb ideig elutazunk, csak bízzuk meg egy barátunkat a locsolással. Az öntözési szokásainkat viszont írjuk le neki részletesen.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Füredi otthon
Egész évben nagy a nyüzsgés Balatonfüred...
Lakberendezés - interjú Gulyás Rita lakberendezővel

Sorozatunk legérdekesebb állomásaként az egyre elterjedtebb...

Nemzetközi nőnap - március 8.

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés...

A legendás sziget újra életre kel
A híres ókori birodalom, Atlantis ezúttal...

Hozzászólások