Jelenlegi hely

Szilveszteri házibuli

Szilveszteri házibuli
Amennyiben vendégeket hívsz, te is bizonyára úgy feldíszíted otthonodat, hogy a születő újévet, méltó módon, ünnepi pompában várjátok. Bár a Karácsony még csak éppen múlóban, jobb, ha már most ezen töröd a fejedet.
Ha az idén nincs kedvünk egy zsúfolt szórakozóhelyhez, vagy egyszerűen csak fáradtak vagyunk az év végi hajtás után, rendezzünk házibulit!

Természetesen a nulladik lépés a takarításnál kezdődik, amit célszerű már előző délután elkövetned. Ezután jöhet a lakás dekorálása, melynek csak a fantáziád és az ünnepek után megmaradt energiád szabhat határt. Igen, így van a költségek nem számítanak.

Következő lépés a lakás dekorálása.  Most biztos arra gondolnak, gondoltok, hogy a karácsonyi költekezés után ez az, amire teljesen felesleges pénzt áldozni, azonban ezt nagyon könnyen megoldhatjuk. Már egy rúd krepp-papírral, színes lapokkal is csodát tehetünk! Sőt, a színes lufik sem kerülnek sokba manapság!

A táncparkett fölé hajtogassunk krepp-papírból egy harmonikaszerű, hosszú díszt és  átlósan rakjuk fel, csodásan feldobja lakásunkat! A felfújt lufikat  tetszés szerint akasztgassuk fel a lakás különböző pontjaira!

A mennyezetre tegyél fehér égősort, egy madzag vagy vékonyabb kötél segítségével. Legalább az emberek feje felett másfél méterrel legyen, hogy amikor esetleg a hangulat hevében ugrálni kezdenének, akkor nehogy lefejeljék az égőket.

Ezután apró finomságokat tegyünk nagyobb poharakba, mint például: mogyorót, cukorkát…

Az étel kigondolása talán a legnehezebb feladat. Készíthetünk  hagyományos virslit lencsefőzelékkel, azonban érdemes szendvicseket vagy hideg, majonézes salátákat felszolgálni. Mindenképp olyat készítsünk, amelyet nem kell melegíteni, így mi is tudjuk élvezni az estét. Ha svédasztalos tálalásra gondoltunk, terítsük le az asztalt egy fekete vagy bordó terítővel, majd az asztal lábainál kössük át egy szép selyemmasnival.  Ezután tegyünk az asztalra a terítőhöz illő tányérokat, evőeszközt (ha szükséges) és poharakat. (A fekete, esetleg ezüst étkészlet nagyon hangulatos tud lenni!)

Ha nem akarunk a mosogatással bajlódni a szilveszteri buli után, használhatunk műanyag tányérokat és poharakat is. Igaz, ezek nem olyan hangulatosak, de ettől még nem lesz kevésbé jó a buli.

Készüljünk játékokkal, vetélkedőkkel vendégeinknek! Játszhatunk, twistert, activityt mindenkinek ajánlom!

További cikkek hasonló témában

Hagyományos, mégis modern..

A Luigi Rosselli Építési Iroda...

Harmonikus Hamptons stílus

A New York-i Hamptons városában...

Konyha takarítási tippek
Az előkészítés, főzés, sütés, mosogatás kényes...

Hozzászólások