Jelenlegi hely

Szilveszteri buli az otthonodban

Szilveszteri buli az otthonodban
Annak, aki házigazdája lesz egy évbúcsúztató baráti összejövetelnek, nem csupán az ételekről, italokról kell gondoskodnia, de a dekorációról, a jópofa terítésről is, hogy a házibulira érkezőket már a látvány is kellőképpen felvidítsa.
Túlléptünk a nagy karácsonyi család-, és barátlátogatáson, lakásunk ünnepi pompában díszeleg, még néhány nap és itt a szilveszter. Az év utolsó napja, melyet világszerte megünnepelnek. Míg a legtöbben lakásuk díszeként az év utolsó napján is a karácsonyi dekorációkat hagyják meg, néhányan igyekeznek otthonukat némi újdonsággal átvarázsolni.

A házibulira való felkészülés legelső lépése, hogy a féltve őrzött, értékes, törékeny tárgyaktól elbúcsúzol egy időre, és elteszed őket a szekrénybe. A karácsonyi díszekből felhasználhatjuk az izzósorokat, de mindent, ami törékeny, pakoljunk el.

Minél hangulatosabb az otthonod, és minél kényelmesebben érzik magukat benne a vendégeid, annál biztosabb a siker.

A szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke a csillagszóró, a lampion, a bojtos trombita, a fényes szerpentin és a konfetti. Választhatunk hagyományos színes papírlampionok közül, és persze úgynevezett kihúzós papírdíszeket is felakaszthatunk ide-oda a lakásban. A legegyszerűbb és leglátványosabb dísz természetesen a lufi, pillanatok alatt lehet vele dekorálni. Aki a bejárathoz állít egy lufiból hajtogatott köszöntő figurát, már megadja a hozzá belépők, ezzel a parti alaphangulatát is.

         

Léteznek asztalra való széles papírcsíkok, ezek is szépek, csillogóak, ráadásul hasznosak: védik a terítőt. És, ha már a terítésnél tartunk: az esztendő első napját aligha szeretné bárki órákon át tartó mosogatással kezdeni, ezt kivédendő, jó szolgálatot tehetnek az eldobható tányérok, evőeszközök, poharak.

Már néhány nappal a buli előtt érdemes a zenéről gondoskodni. Hogy elkerüld az óránkénti CD-csere kellemetlenségeit, a saját kényelmed érdekében másold rá egy lemezre az összes kedvenc zenéd, és ne feledkezz meg a barátaid ízléséről sem. Egy négyórányi zenét tartalmazó lemez csodákra képes!

Az év utolsó napjának bolondozásával azt szeretnénk elérni, hogy boldogságban, jó kedvben találjon bennünket az új esztendő első, aztán természetesen az összes többi napja. Dekoráljunk tehát, teremtsünk magunk körül vidám hangulatot és koccintsunk a reményteljes jövendőre.

Nagyon jó szilveszteri bulizást és boldog új évet kívánunk!

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Határtalan fantázia = határtalan lehetőségek!
A Rokcoco KFT-t 2009-ben  alakítottuk azzal a...
Téli csemegék
Szervezetünk önkéntelenül is raktározni kezd,...
Lakóhely Alphingtonban

Kétszintes épület Ausztráliában.
Az épület két félből áll,...

Hozzászólások