Jelenlegi hely

Stílusos egyszerűség

Stílusos egyszerűség

A minimál már több, mint egy évtizede divatos, ám majdnem katonai aszketizmushoz hasonló stílusként indult, mára - szerencsére - gazdagabbá, mélyebbé és szellemi értékkel teli irányzattá fejlődött. Az egyszerű elegancia a belsőépítészetben már évtizedek óta jelen levő, folyamatos törekvés, nem a szabályok és a tervezési szigorúság megszállottja; nyitott a színekre, ívelt vonalakra-kandalló- és szabad terekre.

Letisztult vonalak, maximális funkcionalitás, praktikusság és könnyen rendben tarthatóság. Egy lakásban mi mást akarhat az ember? Talán még egy kis hangulatot. Éppen ezért a nappalira alapjából a modern, de ugyanakkor rusztikus stílusjegyek a jellemzőek. A modern formák kombinálása a mediterrán stílus alapját képviselő kövekkel, amelyek természetesebbé, hangulatosabbá teszik az egyébként alapjában egyszerű vonalvezetésű bútorokkal berendezett helyiséget. Nagyon kellemessé teszi a nappalit a kialakított álmennyezet, az ebben elhelyezett világítás.A házimozi elektronikák mögött fekete fal emeli ki ezek fontosságát, valamint a hozzá tartozó eszközökét, amelyeket fehér ülőkkel tettek hangsúlyosabbá. A fekete-fém kombináció nagyon futurisztikus hatást kelt, azonban elsősorban a hangelnyelésben van fontos szerepe. A minőségi bőrbútorok, a mára már szinte státuszszimbólumnak számító technikai eszközök, az azok számára kialakított helyek, látható egységes, de ugyanakkor nagyon kreatív megoldásokat mutatnak.
 
A lakás legaktívabb részein, a konyha és az étkező területén lehet legkönnyebben általában megvalósítani a funkciók minimalista összevonását, illetve a különböző kedvteléseinknek hódolni a nap bármely időszakában. Az emberek életvitelükből és étkezési szokásaikból adódóan igen különböző módon használják a főzésre és evésre kialakított helyiségeket. .  Eltekintve tehát nyilvánvaló szerepüktől, a főző- és étkezőterületeknek egyben rugalmas és nyugodt háttérként kell szolgálniuk családi és baráti összejövetelekhez is.
A konyha kialakításánál nyilván ezek voltak a fő szempontok. Egyszerű vonalvezetés, praktikus megoldások, amelyek kellően elrejtik a felesleges dolgokat a szem elől, azért rendezetté, kellemessé teszik a teret. A világos színek és a természetes anyagok használatával egyfajta még jobban kihangsúlyozódik az egyébként is tágas tér, a sok ablak révén elért világos belső. Ehhez járulnak még hozzá a különböző módon elhelyezett – álmennyezetbe épített fényforrások, falikarok -, amelyek a nappali természetes fények hiányában is remek fénypompát varázsolnak a konyhába.

Az uszodában a kellemes tér, a modern formák uralkodnak. Az álmennyezet úgy lett kialakítva, hogy a medence formáját, színvilágát megjelenítse a plafonon is. Ezzel egyrészt hangsúlyosabbá vált a tér, másrészt barátságosabbá, izgalmasabbá tették a helyiséget. A szaunázás, úszás után el lehet feküdni a rattan pihenőszékeken, melyek kellemes ívével összecseng a medence látványos zuhanymegoldása. A technológia lényege a természetesség. Egy esőfüggönyből zubog alá a víz, azt az érzetet keltve, mintha kint állnánk az esőben vagy egy vízfüggöny alatt. Nem csak szabadabbá, tágasabbá teszi a teret az óriási elhúzható üvegfal, de nyáron kinyitva azonnal a teraszon találja magát az ember.

Maga a ház külső megjelenésében, zsalugáteres ablakival, termésköves kialakításával már alapból mediterrán stílusjegyek hordoz. A színek ezt még jobban alátámasztják. A bútorzat, amely a pihenést szolgálja szintén modern vonalú rattanbútor. 

 Az indonéz szigetvilág trópusi esőerdői nyújtanak otthont a Calamus vesszőnek, közismert nevén a rattannak. A rattan rendkívül kedvező adottságai miatt vált közkedvelté, és napjainkban újra felfedezve a XVI. századtól kezdve vált ismertté indiai és holland kereskedők révén. Méltó helyét Európa szerte az utóbbi években lelte meg újra.
 

További cikkek hasonló témában

Húsvéti ajtókopogtató
Húsvét vasárnapja a tavaszi napéjegyenlőséget...
Higgyen a szemének és akassza fel a kabátját!

Készítsen előszobafogast lefelé fordított vállfákból a Dremellel...

Valentin napi ajándék ötletek

Csupa szívből jövő meglepetés.

Hozzászólások