Jelenlegi hely

Sokoldalú tajvani családi otthon

Sokoldalú tajvani családi otthon

Taiwanban található ez a családi otthon, melyben a tervezők a tökéletes egyensúly megteremtésére törekedtek. A házaspár egy nagy konyhát szeretett volna, mert sokat főznek együtt, ugyanakkor a két kislányt is szerették volna figyelemmel kísérni.

Taiwanban található ez a családi otthon, melyben a tervezők a tökéletes egyensúly megteremtésére törekedtek. A házaspár egy nagy konyhát szeretett volna, mert sokat főznek együtt, ugyanakkor a két kislányt is szerették volna figyelemmel kísérni. Ez váltotta ki az ötletet, hogy egy konyha-nappali projektet véghez vigyenek.

A mennyezet egyik felére fa rácsos burkolatot használtak, mely vizuálisan határt húz a területek közé. Ez a terület a nappali egy része, viszont arra szolgál, hogy a gyerekek a kijelölt térben berendezett játszósarokban legyenek.  Amikor a gyerekek felnőnek, a tér alatti rész biztosítja számukra a könyvtár-szerű olvasási helyet. A nagy ablakok is segítik a természetes fény bejutását, ugyanakkor gyönyörű kilátás nyílik a nyüzsgő városra.

A különböző felületek és textúrák - mint az üveg, fém, beton - létrehoznak egy dinamikus érzést, miközben a világos árnyalatok a kékkel párosítva és fával kiegészítve egy játékos belsőt hoz létre.

A lányok szobája színes és derűs. "Annak érdekében, hogy a gyermekek kreativitását ápoljuk, létrehoztunk egy titkos búvóhelyet, hogy a lányok is részt tudjanak venni a projektben" - tette hozzá az építész.

Forrás: Freshome

További cikkek hasonló témában

Lakás Taipeiben

Ez az inspiráló nyitott lakás Taiwanban található, melyet a Taipei...

Nyugtató színharmónia
Szívesen olvasgatunk a kényelmes pamlagon és...
Kőház átalakítási projekt Izraelben

A lakossági magánházak megtartására indult projekt alapján...

Fantáziadús fészek

Budapest kertvárosában található ez a kortárs design elemekkel...

Hozzászólások