Jelenlegi hely

Romantika felsőfokon

Romantika felsőfokon

Romantikus színvilág és klasszicista építészeti stílus. Edward Church belsőépítész újfent bátran keveri a stílusokat, színeket és formákat.

A részletekben rejlik a titok. A klasszikus stílusú antik bútorok nehéz bársonykárpitozással,  kovácsoltvas szegecsezéssel, a szintén klasszicista márvány kandalló, míg fölötte a tükör szép stukkóba illesztve a tipikus klasszikus stílust jegyeit hordozza.

Érdemes néhány pillantást vetni a gyönyörűen, mintába rakott parkettára, olyan mintha intarzia lenne. Érdekes pont az enteriőrben a stílustól teljesen eltérő festmény, modern kerete fed a fali stukkó vonalából, ami csak azért nem zavaró, mert a stílustól merőben eltérő modern képkeret takarja.

Különleges megoldás a térben a kárpitozott, szegecselt dohányzó asztalka. Dinamikus, de nem hivalkodó színvilág, az erős mályvák és a meleg világosbarna színek nagyon kellemes kontrasztot adnak.

A színek összhangja tökéletes! Az optikai fókuszt adó hivalkodó mályvák erős pezsgést adnak az enteriőrnek, azonban megszelídítik a nyugodt beige-k. Hasonlóan a függöny is, hatalmas rózsái nem uralják a teret beige hátterük miatt. 

A különféle minták (függöny, fotelek, szőnyeg) kellemes harmóniában vannak egymással, annak ellenére, hogy nem egyforma virág motívumokat látunk, amelyek mellett egy geometriai minta is erősen képviselteti magát a térben.

A vendégszobában is visszatér a nyugodt színvilág a mályvaszínnel együtt, de erősen fáradt árnyalatban, sötét barnákkal kiegészítve. Az ágy mögötti beugró barna fali kárpitja meleg hatást ad, jól mutatnak rajta a beige lámpák és a világos fali képek.

A szőnyegen is visszafogott színeket láthatunk. Klasszicista építészeti környezet, klasszikus stílusú lámpák, klasszikus plüss kárpitos, szegecselt bútorok.

A hálószobában is klasszikus a környezet, talán egy kicsi mór fűszerezéssel Nyugodt színvilág, kellemes kontrasztok. A kerek formák barátságos miliőt adnak. A kiegészítő erős szín itt elegáns bordó, erős karakterű motívumokkal.

A háttérben betekinthetünk a fürdőbe, ahol egy lábon álló fürdőkád erősíti a század eleji hangulatot, a hozzá illő porcelán betétes csappal. Az ajtók üveges részeit homogén, az ajtó színébe simuló függönnyel tették intimmé. A szoba sötétítését a súlyos függöny adja, amelynek drámaiságát pasztell barna színe oldja.

Az egész terasz tavaszias hangulatú. Könnyű íves kovácsoltvas bútorok a könnyed pergolákhoz. Méhsejt alakú terrakotta burkolattal és terrakotta virágládákkal. A burjánzó bokrok és lombos fák egy dús kert látszatát keltik. A család kedvenc területe ez a nyári estéken.

Szinte az egész házon végigsuhanó mályvaszín uralkodik az enteriőrben, amit csak itt-ott tör meg egy semlegesebb, puhább árnyalat.

Szöveg: Szatmári Éva

További cikkek hasonló témában

Kilátás kőkápolnával

Olaszország Puglia tartományában – valahol félúton Bari és Lecce...

Rejtőzködő szépség

Van az angol sorházaknak és előkerteknek valami bája. Hogy ezek az...

LA TENDA HOME
Bútor   Textil   Dekoráció...

Hozzászólások