Jelenlegi hely

R+E ház a DP+HS építészek által

R+E ház a DP+HS építészek által

A 2016-ban tervezett épület Jakartában, Indonéziában található.

Nyugat-Jakarta, Indonézia lakónegyedében található ez a ház, egy 300 nm-es telken. A két kisgyermekes családnak úgy alakították ki az épületet, hogy minden szobát és tevékenységet összekapcsoltak.

Amikor úgy döntöttek hogy új otthonukat egy sokkal nagyobb területre építik, a tervezési cél az volt, hogy fenntartsák az évek során természetesen kialakult köteléket, és összekapcsolódó teret alkossanak.

Az alapötlet egy akadálymentes tér létrehozása, amely nappaliból, étkezőből és egy kamrából áll, amely egészen a hátsó udvarig tart.

Az ebédlő fölött levő "lebegő doboz" egy nyitott helyiségként működik, amely fenntartja a kapcsolatot. A hálószoba a másik oldalon található, közvetlenül a nappali helyiség felé néz, így a szülők figyelhetik a gyerekeket, amikor a nappaliban és a társalgóban játszanak.

Az egész szobát természetes fénnyel ellátó magas üveg ablakok az utcára néznek. A levegőnyílások az üvegtető alatt helyezkednek el a lépcsőház felett, célja, hogy keresztszellőztetéssel a forró levegőt kivigye az épületből.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Tengerpart és harmónia

Franciaországban élő vendéglátóink Indonéziába, kedvenc...

Jacuzzi otthon
Egy közismert név, márka és egy életérzés,...
Ingatlan-szemle

Induló cikksorozatunkban az ingatlan megszerzésének lépéseit és a...

Mitől nő egy lakás értéke?
Evidens és trükkös tulajdonságok különböztetik...

Hozzászólások