Jelenlegi hely

Postaláda variációk

Postaláda variációk
Ha unod a postaládád egyhangúságát, apró ötletekkel és dekorációval feldobhatod - ennek láttán hazaérkezésed is vidámabb lesz! Természetesen nem mindenki vágyik a szomszédokétól nagyon elütő, feltűnő postaládára - de aki mégis, annak néhány ötlet, milyen anyagból szerezzen be levélszekrényt, vagy hogyan dekorálja azt!
Ameddig kilószámra érkeznek a reklámújságok, addig a postaláda bizony nem lesz egészen felesleges tárgy. Arra azonban ritkán gondolunk, hogy passzolhatna jobban az egyéniségünkhöz…

A postaláda lehet alumínium, réz, vas vagy fa, és persze formája is változó: van, akinél csak egy fióknyi hely, másutt egészen nagyméretű a láda. Eszerint tudjuk dekorálni is.

A kettéosztott, tetős megoldás sem csupán esztétikai célt szolgál, hanem praktikus is, hiszen külön fakkba kerülhetnek az újságok, külön a levelek.

Előkaphatunk olyan festéket, ami jól fog a postaládánk anyagára, de ötletes matricákkal is dolgozhatunk. Ragaszthatunk szemeket és szájat a ládának, vagy akár készíthetünk vicces szöveget is rá.

A postaládát például nemcsak barnára vagy fehérre festhetjük be, lehet igazán fantáziadús, élénk színű, akár pöttyökkel, csíkokkal megbolondítva. Ha erre lehetőséget ad a postaláda, formálhatunk belőle akár hangulatos házikót, pirosra festett tetővel.

Vannak azonban olyanok is, akiknek nem felel meg sem a normál postaláda, sem a dizájner változat, inkább maguknak csinálnak vagy csináltatnak abszolút mértékben egyedi levélszekrényt.

A postaláda-barkácsolók között külön "állatfajt" képviselnek azok, akik állatos levélszekrényeket fabrikálnak.

    

Ha valaki házilag barkácsol postaládát, szinte adja magát, hogy valamilyen feleslegessé vált tárgyat hasznosítson újra. Ennek mentén reinkarnálódhatott levélszekrényként egy kiszolgált számítógépház.

Fotók: www.flickr.com

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

Kívül-belül virágos ház

Az idősödő házaspár a sokadik lakásának választotta lakhelyül...

Lyon Ízvarázs - 2012. július 9-14.
Július elején ismét felpezsdül a város egyik...
Modernre hangolva
A vizes helyiség klasszikus bútorozása átalakult...
Merészen elegáns
Hűvös elegancia, egyszerű vonalvezetés és...

Hozzászólások