Jelenlegi hely

Portugál apartman

Portugál apartman

A portugáliai lenyűgöző városban, Lisszabonban található ez a  lenyűgöző apartman.

Az épület, amelyben ez a lakás kialakításra került, eredetileg a 19. században épült. A város idősebb részén, a Principe Real nevű városrészben található, amely régimódi válaszfalairól és magasodó kőépületeiről ismert. Az épületnek még mindig vannak felismerhető üvegezett burkolólapjai a homlokzatban, és eredeti padlói ellenálltak az idő próbájának.



Maga a lakásfelújítás során a konyha kapott a legnagyobb átalakítást. Bár az egész lakást megújították és meglehetősen alaposan felújították. Bizonyos helyeken a padlókat is kicserélték, annak ellenére, hogy az eredeti példányok az épület nyilvánosabb tereiben, például a hallban tartózkodtak.

A konyha modernizálása során számos új darab került beépítésre, amelyek javítják a funkcionalitást. Egy nagy, modern hűtőszekrény áll a két étkezéskészítési terület között. A középső részre egy családi méretű étkezőasztal került, ami a konyhát szociális  fókuszponttá tette a lakásban.

Noha a tervezők minden bizonnyal szándékában álltak megőrizni az eredeti épület elrendezésének, anyagi jellegének és történelmének integritását, továbbra is azt akarták elérni, hogy a lakóknak teljesen felszerelt és modern életélményt biztosítsanak a kényelmi szolgáltatások szempontjából. Ennek eredményeként az esztétika valójában ellentétes az épület többi részének megjelenésével és stílusával, ám inkább érdekes, mint összecsapó módon.


A lakás belső elrendezése kicsit nyitottabb koncepció. Finoman részletesebb, kissé ésszerűbb és minimalistabb megjelenésű, semleges színű palettájával, amely elsősorban fehérekből és krémekből, természetes fából, valamint az alkalmi fekete fém funkcióval rendelkezik az egyensúly és a kontraszt szempontjából.

A tárolás és a szervezés szintén kiemelkedő jelentőségű volt az új lakásban. Szükségessé teszi a konyhai sziget fölötti új polcok jelenlétét, valamint maga a sziget változatos tárolási lehetőségeit. A fém és a fa kombinációja egyfajta modern-rusztikus, enyhén ipari befolyást kölcsönöz a térnek.


Ugyanakkor a lakás hangulatos, és kihasználja minden apró sarkot. Egy kis fapad található az ablak alatt, amely lehetővé teszi a tökéletes reggeli órák olvasását és kávézást, de praktikusan az ülés alatt szekrénnyel rendelkezik, amely további tárolóhelyet biztosít.

Végül a világítást nagy prioritássá tették az új térben is. Nagy ablakokat telepítettek, hogy sok fényes, természetes napfényt juttassanak a lakásba. A tiszta, fehér felülvilágítást minden egyes szobába beépítették, amely felülről jó fényerőt biztosít.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Kétszintes családi ház

A 2017-ben tervezett családi ház az...

Svájci nyaraló

2016-ban épült a Savioz Fabrizzi Építészeti Iroda által.

Miért válasszuk a bio életmódot?

Pár éve még ezekre az élelmiszerekre gyanakvással tekintettünk,...

Hozzászólások