Jelenlegi hely

Pazar panoráma

Pazar panoráma

Budapesttől néhány különleges panoráma fogadja a település látogatóit. Diósd rózsadombjának nevezett Diósdliget jelenleg az egyik legnépszerűbb környék a városból kiszakadni vágyóknak. Itt rakott fészket a tulajdonos házaspár.

A kényelmes otthonban a luxus és a pazar kilátás találkozik. A teraszon napozó, étkező és lounge részt alakítottak ki a tervezők, hogy a funkciók kényelmesen elkülönüljenek.

Fával és kövekkel kombinálták a teraszt, melyen több, sajátos megoldást is találunk. Ilyen mindjárt a növénysziget, vagy a tetszetős műrattan sarokkanapé, mely a nagy nyáresti beszélgetések helyszíne.

A terasz felé néző teljes üveg felület fokozza a térélményt. A nyitott tűzterű kandallót, a kilátás és a természet közelsége pazar élményt nyújt a rendszeres baráti grillezésekhez.

A nappaliban is a kényelemé a főszerep. A nyitott, üveges falfelületek miatt nagyon világos ás barátságos a tér. A meleg színek is ezt a hatást erősítik.

A kényelmes, bézs színű sarokkanapét a térbe állították, amely előtt a házi mozi rendszer kapott helyet. Az összehangolt színvilág és az ott-ott megjelenő néhány színes pont a térben, tompítja a fém hidegségét.

A konyhasziget és az étkező tervezése során az elegancia és a praktikus használat szempontjait tartották szem előtt. Fontos volt, hogy a levegősség és a térhatás növelés érdekében mindkét oldalról az egész lakás körbejárható legyen.

A konyhaszekrény csillogó inox felületeit a parketta meleg színárnyalata oldja. Itt sem a megszokott sémákat követték, hanem egy konyhaszigetet alakítottak ki, amely kényelmesen körbejárható, nagyságát tekintve pedig lehet rajta főzni, sőt még a reggeli elfogyasztására is alkalmas.

A hálószobában az íves fal ad keretet a franciaágynak, melyet beépített éjjeliszekrények vesznek körül. A süllyesztett könyvespolcok miatt szinte nincs szükség dekorációra, mely nemcsak praktikus, hanem sok csecse-becsét is „elnyel”.

         

A hatalmas alapterületű fürdőszobában a barna és fehér árnyalatoké a főszerep. Szinte budoár hangulatú a fehér kanapé miatt.

Közel, mégis távol a fővárostól található ez a sziget, amely valóban a nyugalomról szól…

Szöveg: Szatmári Éva 
Fotó: Rajcsányi Artúr

Szilas Ádám
belsőépítész
Adamdesign Belsőépítész Stúdió
Tel.: (06 20) 969 9388
adam@szilas.com
adamdesign.hu

További cikkek hasonló témában

Nyári pavilon

Ez a modern nyári ház Valencia...

A kő és a fa otthona

Ez az impozáns otthon Ausztráliában...

Stuttgarti lakás a domboldalon

Mindenki azt szeretné, ha otthona tágas, világos lenne, csodás...

Nyitott, de mégis zárt terek

Az épület az USA-ban, Kaliforniában található egy kiváltságos...

Hozzászólások