Jelenlegi hely

Otthon az erdő mélyén

Otthon az erdő mélyén

Az Appalachia hegységében (Puget Sound, WA) található ez a csodálatos épület, melyet Hoedemaker Pfeiffer tervezett.

A tulajdonos személyes visszavonulást keresett az Appalachia dombjain.A cég feladata nem az volt, hogy újjáépítse ezt az otthont, hanem új formát adjon a Csendes-óceán északnyugati részén.

A San Juan-szigetek távoli telephelyeiből származó inspirációt követően csapatunk egyszerű kőkötéseket tervezett. Ebből az elképzelésből a főépület és egy vendégház alakult ki. Együtt kényelmes szállást biztosítanak a barátoknak és családjuknak, miközben szentélyt biztosítanak a tulajdonosnak a fő otthonában.

A Puget Sound nagyszerű kilátásainak teljes kihasználásával a fő otthon egy kis fennsíkon helyezkedik el, meredek lejtős domboldalon.

A teteje fa szerkezetű. Egyszerű tetőcsúcsja alacsony, hogy megvédje a nyári napsütéstől. A téli fény pedig mélyen behatol a fő lakóterekbe egy üvegfalon keresztül, amely folyamatosan halad az épületek déli magasságában. A fa-pavilon és a szomszédos épület közötti viszonylagos magasságkülönbség lehetővé teszi az északi fény következetes beáramlását az elsődleges életterekbe egy sor ablakon keresztül.A vendégház jelentősebb technikai kihívásokkal járt. A koncepció egy kőtoronnyal kezdődik, amely a kis kör alakú parcella közepén helyezkedik el.

A nagy beton alapból álló lépcsőn az ablakok lehetővé teszi a természetes fényt, hogy kitöltse a fő lépcsőházat, mivel ez a vendégeknek az otthon alacsonyabb szintjén található hálószobák felé vezetnek.

Az étkező háromoldalú üvegfallal lett kialakítva, amelyet a fák sűrűje körbeölel.Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Tetőfedés betoncseréppel
1844-ben Adolf Kroher találta fel Bajorországban...
Güttler Károlynál jártunk

Az új évet az Otthon Tudós újdonsággal köszönti. A januári...

Városban élők ideális háziállata a Westie

A 60-as évek végén Angliából érkezett hazánkba a Westie (West...

Stílusosan, szeretettel felszolgálni

Anyák napja alkalmából lepje meg édesanyját egy saját készítésű...

Hozzászólások