Jelenlegi hely

Nőies vonalak

Nőies vonalak
Kifinomult és harmonikus, ezek a szavak jutottak először eszembe, mikor vendéglátóm körbevezetett a fővárosban található tágas otthonában. A szín és formavilágában egyaránt kiegyensúlyozott eklektikus enteriőrt, ahol a klasszikus és modern vonások keverednek, a csipetnyi angol stílus teszi igazán izgalmassá.

A budapesti, 130 négyzetméteres tágas lakás kialakítását egy lakberendező csapatra bízta a tulajdonosa. Ám volt néhány lényeges kérése: világos és funkcionálisan tökéletes konyhát és a kényelmes gardróbot szeretett volna. A szakembereknek végig szem előtt kellett tartaniuk a megbízó igényességét, annál is inkább, hogy a házigazdának csak a végső átadáskor volt lehetősége arra, hogy megtekintse újdonsült otthonát. A kényelem megteremtése, a legfontosabb tervezői igény, sosem szabad a szépség, és esetleg kényelmetlenség oltárán feláldozni a praktikumot.

A tágas nappali szobát is úgy rendezték be, hogy a bútorok nem statikusan, hanem éppen ellenkezőleg a fotel, kanapé és asztal kisebb, intim csoportokba tagolt. Az átjárás és a bútorok között való közlekedés kényelmes, a dió parkettán elhelyezett szőnyegek és a csillárok tagolják a szobát.

Az étkező rész tálaló szekrénye és asztala Olaszországból érkezett, míg a bézs mintás tapétát Angliából rendelték. Az egész enteriőr színvilága nőies, a kanapé és az étkező székek textilhuzata egyforma, míg a tágas olvasófotel fényes mintája színben harmonizáló. Kellemes a helyiség mesterséges megvilágítása, ügyeltek a tervezők arra is, hogy beépített spotlámpákkal, csillárokkal és kisebb olvasólámpákkal is meg lehessen világítani - igény szerint - a szobát.

Eleganciát tükröz a nemes anyagok használata, mint a dió bútorok és a perzsaszőnyegek. A lakás átalakításakor a külső és belső nyílászárókat is ki kellett cserélni, így lehetőség adódott, hogy a nappaliból nyíló teraszra hatalmas hármas osztású ablak kerüljön, amin sok természetes fény tud beáramlani a helyiségbe. A szoba egyik különlegessége a sarokablak előtt elhelyezett, így mindig fényben fürdő fotel, ami kényelmes kikapcsolódásra és olvasásra egyaránt.

A hófehér konyhában szintén a sarokablakból áradó természetes fény a domináns. Az mdf lapból épített konyha minden kényelmi funkcióval ellátott. A szokástól eltérően, itt is diófa parkettát választottak, a hidegburkolat helyett. A konyhabútor felső szekrénysorába helyezett rejtett világítás szépen kiemeli az osztott üveges szekrény eleganciáját. Különleges lakberendezői elem a mosdótálcára emlékeztető hatalmas mosogatótálca, mely jól illeszkedik a konyha stílusához és praktikus is egyben.

A hálószobában a visszafogott színárnyalatok egy kis fémes díszítéssel egészülnek ki. Itt is a praktikum és a kényelem dominál, hiszen ez a pihenés szentéje. Az egyedileg gyártott tükrös szekrény és a franciaágy uralja a szobát.

A fürdőszobában a fehér szín kiegészül a sötétbarnával. A Valentino burkolatot a szintén fehér fa lábazat emeli ki. Kád helyett, dupla trópusi zuhany és a szögletes fehér mosdó található a helyiségben.

A vendégszobában jelennek meg először a merészebb színek. A festett fehér falat, csak egyik oldalon emeli ki ez a nem mindennapi tapéta, így egészítve ki a piros és szürke színvilágot. Merészebb, mégis harmóniát sugall a szoba hangulata.

           

A tágas gardrób szoba minden nő álma, melynek bútorait is egyedileg gyártották le, így elférnek a cipők, táskák és minden egyéb ruházati kiegészítő.

A kislány szobában a meleg színeké a főszerep. Szép díszítőelem a tapéta és római roló egyforma mintázata, mely a díszpárnákban is visszaköszön. Minden helyet kihasználva, a beépített íróasztal mellé szekrény került, így kényelmesen elférnek a tanuláshoz szükséges eszközök.

Minden ízében igényes, elegáns és nőies vonalvezetésű otthon, mely szín és formavilágával is jól illeszkedik hölgy házigazdáink stílusához.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Barna György

Lakás designerek és kivitelezők:

Decoraunts Belsőépítészeti Kft.
Hope-Bánszki Anikó  (06 30)210 27 96
Lakner Katalin (06 30)257 33 44
Pataki Judit (06 30)382 74 52
decoraunts.hu

További cikkek hasonló témában

Miért válasszuk a bio életmódot?

Pár éve még ezekre az élelmiszerekre gyanakvással tekintettünk,...

Megújuló társasházak
A Napsugár ház Budapest XIII. kerületében 2009-...

Hozzászólások