Jelenlegi hely

Nőies vonalak

Nőies vonalak
Kifinomult és harmonikus, ezek a szavak jutottak először eszembe, mikor vendéglátóm körbevezetett a fővárosban található tágas otthonában. A szín és formavilágában egyaránt kiegyensúlyozott eklektikus enteriőrt, ahol a klasszikus és modern vonások keverednek, a csipetnyi angol stílus teszi igazán izgalmassá.

A budapesti, 130 négyzetméteres tágas lakás kialakítását egy lakberendező csapatra bízta a tulajdonosa. Ám volt néhány lényeges kérése: világos és funkcionálisan tökéletes konyhát és a kényelmes gardróbot szeretett volna. A szakembereknek végig szem előtt kellett tartaniuk a megbízó igényességét, annál is inkább, hogy a házigazdának csak a végső átadáskor volt lehetősége arra, hogy megtekintse újdonsült otthonát. A kényelem megteremtése, a legfontosabb tervezői igény, sosem szabad a szépség, és esetleg kényelmetlenség oltárán feláldozni a praktikumot.

A tágas nappali szobát is úgy rendezték be, hogy a bútorok nem statikusan, hanem éppen ellenkezőleg a fotel, kanapé és asztal kisebb, intim csoportokba tagolt. Az átjárás és a bútorok között való közlekedés kényelmes, a dió parkettán elhelyezett szőnyegek és a csillárok tagolják a szobát.

Az étkező rész tálaló szekrénye és asztala Olaszországból érkezett, míg a bézs mintás tapétát Angliából rendelték. Az egész enteriőr színvilága nőies, a kanapé és az étkező székek textilhuzata egyforma, míg a tágas olvasófotel fényes mintája színben harmonizáló. Kellemes a helyiség mesterséges megvilágítása, ügyeltek a tervezők arra is, hogy beépített spotlámpákkal, csillárokkal és kisebb olvasólámpákkal is meg lehessen világítani - igény szerint - a szobát.

Eleganciát tükröz a nemes anyagok használata, mint a dió bútorok és a perzsaszőnyegek. A lakás átalakításakor a külső és belső nyílászárókat is ki kellett cserélni, így lehetőség adódott, hogy a nappaliból nyíló teraszra hatalmas hármas osztású ablak kerüljön, amin sok természetes fény tud beáramlani a helyiségbe. A szoba egyik különlegessége a sarokablak előtt elhelyezett, így mindig fényben fürdő fotel, ami kényelmes kikapcsolódásra és olvasásra egyaránt.

A hófehér konyhában szintén a sarokablakból áradó természetes fény a domináns. Az mdf lapból épített konyha minden kényelmi funkcióval ellátott. A szokástól eltérően, itt is diófa parkettát választottak, a hidegburkolat helyett. A konyhabútor felső szekrénysorába helyezett rejtett világítás szépen kiemeli az osztott üveges szekrény eleganciáját. Különleges lakberendezői elem a mosdótálcára emlékeztető hatalmas mosogatótálca, mely jól illeszkedik a konyha stílusához és praktikus is egyben.

A hálószobában a visszafogott színárnyalatok egy kis fémes díszítéssel egészülnek ki. Itt is a praktikum és a kényelem dominál, hiszen ez a pihenés szentéje. Az egyedileg gyártott tükrös szekrény és a franciaágy uralja a szobát.

A fürdőszobában a fehér szín kiegészül a sötétbarnával. A Valentino burkolatot a szintén fehér fa lábazat emeli ki. Kád helyett, dupla trópusi zuhany és a szögletes fehér mosdó található a helyiségben.

A vendégszobában jelennek meg először a merészebb színek. A festett fehér falat, csak egyik oldalon emeli ki ez a nem mindennapi tapéta, így egészítve ki a piros és szürke színvilágot. Merészebb, mégis harmóniát sugall a szoba hangulata.

           

A tágas gardrób szoba minden nő álma, melynek bútorait is egyedileg gyártották le, így elférnek a cipők, táskák és minden egyéb ruházati kiegészítő.

A kislány szobában a meleg színeké a főszerep. Szép díszítőelem a tapéta és római roló egyforma mintázata, mely a díszpárnákban is visszaköszön. Minden helyet kihasználva, a beépített íróasztal mellé szekrény került, így kényelmesen elférnek a tanuláshoz szükséges eszközök.

Minden ízében igényes, elegáns és nőies vonalvezetésű otthon, mely szín és formavilágával is jól illeszkedik hölgy házigazdáink stílusához.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Barna György

Lakás designerek és kivitelezők:

Decoraunts Belsőépítészeti Kft.
Hope-Bánszki Anikó  (06 30)210 27 96
Lakner Katalin (06 30)257 33 44
Pataki Judit (06 30)382 74 52
decoraunts.hu

További cikkek hasonló témában

Milyen legyen az ideális fürdőszoba?
Míg néhány évtizeddel ezelőtt azt mondták, otthon a konyha a nő...
Tengerentúli panoráma
New York belvárosában, egy régi raktárépület...
Kijevi apartman

A G9 lakás Kijevben található, mely része a Baraban+Design Stúdió...

Dorman ház

Ez a gyönyörű ház Ausztráliában található, melyet az Austin...

Hozzászólások