Jelenlegi hely

Modern, kétszintes otthon

Modern, kétszintes otthon

Tuttlingen városában található házat 2018-ban a Studio Yonder tervezte.

A „Haus D” egy kis helyet foglal el Tuttlingen város festői külvárosának központjában. Az elmúlt évszázadok alatt épített hagyományos épületek szorosan összefonódtak.

Mindazonáltal a Haus D szerkezete, a szomszédos struktúrák által meghatározott alakja és a közöttük lévő távolságok megfeleltek.
Keleti és nyugati irányban a Haus D földszinti része megfelelő. A keleti oldalon két belső teret, és egy első udvart tartalmaz. A nyugati oldalon egy belső teret és egy külső kerttel ellátott hátsó udvart foglal magába.A ház belsejében két függőleges betonlapot helyeztek el, amely kereszt formában van elrendezve, a lakóterületet négy szegmensre osztja.

Az egyes helyiségek elrendezése elősegíti az emeletek közötti folyamatos kölcsönhatásokat, ami egyedülálló térérzetet teremt, folyamatosan változó nézőpontokkal és szögekkel.A csendes visszavonulások és a közös terek egyszerre használhatók és könnyedén létrehozhatók. A szobák közötti kapcsolat szándékosan kerül megrendezésre, a tulajdonosok rutinjával összhangban. A felkelő nap reggelente megvilágítja a hálószobát. A nappali a ház napsütötte déli oldalán helyezkedik el.A szervezeti koncepció logikai elrendezését tovább erősíti az építőanyagok megválasztása. Belül a betonlapok nyersen maradtak, míg a falak és a mennyezet a faanyag melegét veszi át.

A ház belső falai fehér színűek, egyedülálló kölcsönhatást teremt a nyers betonnal és a fával. Ezzel ellentétben, a külső burkolat és a tető fekete, szándékosan ellentétben áll a környezetének vöröses tetőivel.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Az otthon illata
A vágott virágok csodálatos kiegészítői az...
5 szuper légfrissítő
Télen kevesebbet szellőztetünk így otthonunk...
Valentin napi pillanatok a lakásban
Abban az esetben, ha úgy döntünk, hogy párunkkal...
Otthonos színek
A barátságos otthon nyugodt, meleg hangulatát a...

Hozzászólások