Jelenlegi hely

Milyen legyen a családi fészek?

Milyen legyen a családi fészek?
Szinte mindenki talál az ízlésének és a pénztárcájának megfelelőt. Apropó ízlés? Ki alakítja a köz-ízlést, utánozunk vagy lakásunkat az aktuális divatirányzatnak megfelelően hébe-hóba helyrepofozgatjuk?
A világirodalmi Lexikon meghatározása szerint: A személyes ízlés magánjellegű, a közízlés kérdései közügyek. A közízlés - egy-egy kor vagy egy-egy társadalom ízlésének általános állapota, s az általánoson belül - az egyes társadalmi osztályoké, rétegeké. A társadalom ízlésében megnyilvánuló közös vagy legalábbis uralkodó jellegű mozzanatok összessége.

A lakberendezés nagyon kényes terület. A divathoz hasonlóan a lakberendezés területén is fellelhetők különböző irányzatok a formák, a színek és az anyagok világában is. Vannak mindig időszerű klasszikus vagy rusztikus darabok és vissza-visszatérő divathullámok, amelyek befolyásolnak lakásunk kialakításában. Amikor új bútorokat vagy kiegészítőket vásárolunk, többnyire hosszútávon szeretnénk ezeket megtartani, ezért érdemes jól megfontolni, hogy mit szeretnénk a lakásunkkal sugallni.

A ruházkodással ellentétben, bútorokat az emberek többnyire egy életre vásárolnak, vagy anyagi lehetőségükhöz mérten 1o-15 év távlatában kicserélik azokat. A bútordaraboktól eltérően, a kiegészítőket érdemes rendszeresen, az adott divathullámnak vagy ízlésvilágnak megfelelően frissíteni, újítani. Mielőtt választanánk érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen az életmódunk és a család szerkezete. Egy többgyermekes családnak célszerű teljesen másként alakítania lakását, mint egy egyedülállónak.

Amit mindenképp érdemes megfogadni az az, hogy ne essünk egyik végletből a másikba. A divatot csak annak érdemes igazán követni, aki igazodni tud az aktuális trend diktálta környezethez és azonosulni is tud vele. Lakásunk berendezésénél az a legfontosabb, hogy otthonosan és jól érezzük benne magunkat. Mert azt mindenki tudja, hogy: mindenhol jó, de a legjobb otthon...hogy itthon is otthonosan érezd magad!

Forrás: www.impulzus.ro
Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Faház az erdő mélyén

Minden kisgyerek álmodik arról, hogy egy kis házikója legyen a fa...

Kaliforniai álom:

organikus lakóház az óceán partján

A tökéletes fiúszoba
Számtalan ötlet és motívum közül válogathatnak a...

Hozzászólások