Jelenlegi hely

Merészen elegáns

Merészen elegáns
Hűvös elegancia, egyszerű vonalvezetés és csipetnyi barokkos hangulat keveredik a Budapest kertvárosában található családi ház stílusában. A finom anyagok használata – bársony és taft – eleganciát sugall és erősíti a modern art deco bútorokkal berendezett tereket.

Az art déco az art décoratif francia kifejezés rövidítése, magyarul iparművészetet jelent. Stílusának jellemzői az egyenes vonalak, a geometriai tervezés, luxus és elegancia.  A merész, leegyszerűsített vonalvezetés, az erős, tiszta színvilág, az anyagok ötvözése: fényezett króm és csillogó felületek.

A 240 négyzetméteres kétszintes ház tulajdonosainak kívánsága - otthonunk belső tereinek kialakításakor és berendezésénél -, a kényelem és az elegancia volt. A színek bátor használatával és a különböző anyagok harmóniájával sikerült megtalálni és megteremteni az egyensúlyt, így megfelelő stílusharmóniát teremteni az enteriőrben.

          
 
A nappaliban található klasszikus hangulatú kastélykandalló műkőlapokkal, már része volt a háznak az átalakítás előtt, úgy kellett az enteriőr részévé tenni, hogy szerves egésze legyen, jól illeszkedjen a megálmodott stílushoz. Szép lakberendezői megoldásként oszlopokra helyezett műkő polc épült (mely a kandalló anyagával megegyezik) a kandalló mellé, mintegy folytatásként és beillesztésként a térbe.

Fényes és matt, kerekdeded és szögletes anyagok és formák merész váltogatásából jött létre a nappali eklektikus enteriőrje.

         

A kandalló előtt található ezüstösen, csillogó fotel kárpitja előtt egy fekete bársony zsámolyt, míg a sötétbarna minimalista hangulatú kanapét a csokoládébarna, selyemszálas szőnyeg és a lila selyemtaft függöny tesz különlegessé. A helyiségben található összes ülőbútor nagyon kényelmes, hiszen a luxus egyik alapkövetelménye a kényeztetés.

         

A régi, bükkfából készült lépcső fényes fekete lakkozást kapott, amelyet a középen futó mintás szőnyeg egészít ki, mintegy erősítve az art deco stílust a házban. A falon található aranyszínű tapéta, függőleges bársonymintájú dekorcsík díszítéssel egészül ki, szinte a szőnyeg folytatásaként jelenik meg a térben.

A fekete alapon, arany mintás padlószőnyeg az emeleti folyosón is visszaköszön, ezzel erősítve a luxust és a szállodai hangulatot a házban.

A hálószoba tükrözi leginkább a visszafogott elegáns stílust. A színeiben harmonikus helyiségben is található egy csipetnyi luxus: a selyem szatén ágytakaró.

A fürdőszobában a félfényes extra textúrájú gresslapok a plafonig futnak, mégis kissé férfias a hangulata, de visszafogottsága rendkívül megragadó, meleg, kellemes hatású.

         

Luxus és elegancia jellemzi ezt a nem mindennapi enteriőrt, amelyben a stílusokat olyan finom hozzáértéssel keverték, hogy egy kényelmes és harmonikus egységes egész bontakozott ki a lakberendező szakember keze munkája nyomán.

Lakás designer: Eöry Szilvia

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Rajcsányi Artúr

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

Modern férfi lakás Kijevben

A teljesen új lakás egy társasház 30. emeletén található, és...

Modern ház Ptujban

A szlovén Ptuj városában található ez a...

Tapétamatrica - A fal éke

A tapétamatricák egyre nagyobb teret hódítanak a lakberendezésben...

Feltűnő design Észak-Vancouverben

Midori Uchi, azaz "zöld otthon" egy japán díjnyertes design, amely...

Hozzászólások