Jelenlegi hely

Merész színek, merész formák

Merész színek, merész formák

A legtöbb ember megelégszik azzal, ha a tervező elérakja az elkészített vázlatot, amire rábólinthat, vannak azonban kreatívabb ügyfelek is, akik a tervezésbe is beszállva igyekeznek saját elképzeléseiket megvalósítani.

Egy ingatlant nem feltétlenül a kinézete és adottságai határoznak meg, hanem azt körbevevő környezet, és infrastruktúra, amiről kevesebb szó esik a házak bemutatásánál. Sajnos a XVI. Kerületben számos olyan utca található, ami még nincsen lebetonozva, ezért a legszebb házakhoz is csak gödrös, buckás úton jutunk el, de aki optimistán áll hozzá örülhet, mert legalább nem száguldoznak az utcában.
A ház kívülről nagyszerű
A most bemutatásra kerülő épületre Árpádföldön bukkantunk, igazán szép, nyugodt környezetben. Az első, amit megtudtunk, a ház építési éve volt, amin magunk is meglepődtünk, hiszen annak ellenére, hogy egy rendkívül modern épületről van szó, mégiscsak egy kilenc éves ház, amit a tulajdonos a mai napig szépítget, alakít. A család a belvárosból költözött ki a zöldövezetbe, ezért igen határozott, mégis általános elképzelésekkel rendelkeztek. A fő szempont a nagy nappali, szép konyha és rendes hálószoba volt, a többi az építkezés megkezdésével alakult. A házat kétgenerációsra tervezték, de végül is két lakótér lett kialakítva. Az alsó szinten található a nappali amerikai konyhával, egy hálószoba, vendégszoba és fürdő. Fent két hatalmas gyerekszoba, külön fürdő és gardróbszoba. A tulajdonosnak sikerült valóra váltania az álmát, vagyis szép, tágas tereket alakítottak ki, tudatosan kihasználva a tájolást, így egész nap élvezhetik a ragyogó napfényt.
A tulajdonosa semmiféleképpen nem akart tucat házat, ezért saját ötleteivel gazdagította mind a terveket, mind a belső kialakításokat. Az előtérre és nappalira a merész színhasználat jellemző megspékelve egy kis saját tervezésű mozaik berakással, ami szintén az építkezés során adta magát. A megmaradt külső és belső burkolatot törték össze, és azt használták fel később a díszítéshez. A nappaliban találkozhatunk sötétebb és világosabb árnyalattal, ami szintén hatásos módon kontrasztot képez. Estére is biztosított a fényáradat, ami a szpot lámpáknak illetve a falon körbefutó, stukkó alatti megvilágításnak köszönhető. A konyhában, és a gyerekszobában különleges, egyedi tervezésű szekrény található, illetve szintén egyedi tervezésű a gyerekszobák ablaka.
 
A ház padlófűtéses, egyedül a vendégszoba parkettás, a többi lakóhelység szőnyeggel burkolt. A fürdőt és a lenti hálószobát is üvegtéglával világosították, ami remek megoldás, hogy az ember ne a szomszédját bámulja, mégis egy látványos, mutatós dísze a szobának. A ház urai az évek során számos tárgyat begyűjtöttek, így találkozhatunk indiánszobrokkal, egyiptomi képekkel, és buddhista szobrokkal. Az emeleti társalgóban is lehetőség van gyűjtemények elhelyezésére, mi ebben az estben vagy százféle gyertyát csodálhattunk meg.
 
Nem szabad kihagyni az alsó szintet sem, amit a háziak az abszolút szórakozásnak, kikapcsolódásnak szenteltek. A falak különleges, narancs, piros színűek, és graffitizettek, ami ez egyik teremben az afrikai naplementét idézi, míg a másikban egy karibi szigetet. Az első helység burkolata is érdekességet rejt az alapos megfigyelőnek, ugyanis egy mérleg és egy skorpió motívuma található a lábunk alatt, ami a házaspár horoszkópjára utal. Az alsó helységben egy csodaszép, hangulatos bárpultot pillantottunk meg, illetve egy csocsó és biliárdasztal, sőt, egy ping-pong asztal is kényelmesen elfért. A lenti nagy teremből nyílik egy kisebb relaxáló szoba, ahol egy szauna és zuhany segíti a szépülést.
 
A kerten is látszik, hogy különlegeset akartak alkotni. A telek végében egy szaniter kifejezetten nyári kikapcsolódás végett épült. A fedett pihenő érdekessége, hogy az asztalban beépített sütögetőt találunk, illetve a pavilont egy kis tó veszi körbe vízeséssel, így az az érzésünk, hogy egy kis szigetre érkeztünk. A kert elrendezése feng-shui alapján készült. Különleges növények tarkítják, a szépen ápolt gyepen egy gazt sem lehetett látni. A tulajdonos, bár imádja házát, mégis arra készül, hogy megválik tőle, remélhetőleg az új lakó is annyira megbecsüli majd otthonát, mint megálmodója.
 

További cikkek hasonló témában

Hosszúkás ház Szingapúrban

A Chiltern Drive House Szingapúr központi részén került...

Skandináv stílusban

A svéd otthonok közös jellemzője a világos, többnyire fehér...

Lakóingatlan Olaszországban

A különálló lakóépület az olaszországi...

Hozzászólások