Jelenlegi hely

Megtakarítás, környezetbarát módon

Megtakarítás, környezetbarát módon
A hűtésre és fűtésre egyaránt használható berendezések magas hatékonyságuk révén viszonylag gyors megtérülést biztosítanak, működésük környezetbarát, élettartamuk pedig hosszabb a hagyományos fűtési rendszerekénél. A Panasonic új, különösen olcsón üzemeltethető hőszivattyúval  jelent meg a magyar piacon.

Magyarországon még kevéssé terjedtek el a fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmas hőszivattyúk, pedig amellett, hogy a hagyományos megoldásokhoz képest nagyon gazdaságos a működésük, számos egyéb előnnyel is rendelkeznek.

A legtöbb hazai háztartás számára egyelőre ismeretlen hőszivattyú működési elve nagyon egyszerű: egy olyan eszközről van szó, amely hőenergiát mozgat egyik helyről a másikra, a közvetítő közeg így lehűl, vagy felmelegszik. Működtetése során a hőenergiát elvonjuk valamilyen forrástól, és máshol azt leadjuk, hasznosítjuk. Fűtésnél ez a forrás lehet levegő, víz vagy talaj, míg az átadási oldalt értelemszerűen a fűtendő tér jelenti. Hűtésnél pedig a hőenergia az ellenkező irányba áramlik, a hőt elvonjuk a tértől és a levegőbe, vízbe, talajba juttatjuk.

A hőszivattyúk egyik legnagyobb előnye az energiahatékonyság, hiszen ezek a berendezések a befektetettnél több energiát termelnek. Működésük emellett környezetbarát, mert megújuló és maradék, hulladék energiákat hasznosítanak a konvencionális fosszilis (olaj, gáz, szén) energiahordozók helyett. Az üzemeltetési költsége a hőszivattyúnak emellett alacsonyabb, mint a hagyományos fűtési-hűtési módozatoké. A kezdeti beruházási költség igaz magasabb, mint az egyéb konvencionális rendszereké, de a hosszú élettartam és a folyamatosan növekvő energiaárak miatt akár néhány év alatt megtérülhet a hőszivattyús rendszer ára.

A gazdaságos és környezetbarát működést biztosító hőszivattyúk piacán a kínálat is folyamatosan bővül. Az elsősorban szórakoztató elektronikai készülékeiről ismert Panasonic a közelmúltban lépett piacra Aquarea T-CAP levegő-víz hőszivattyúival, amelyek külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is képesek a teljes teljesítményük fenntartására akár -15 °C fokos hőmérsékleten is.

A Panasonic új Aquarea rendszere egy nagy hatékonyságú hőszivattyú technológián alapszik, amely nemcsak fűtésre és meleg víz előállításra használható, hanem nyáron hűtésre is. Ezzel megfelelő komfortérzetet biztosít függetlenül a kinti időjárási viszonyoktól, legyen az extrém magas vagy alacsony hőmérséklet.

A Panasonic most kedvező ajánlattal is igyekszik bátorítani a beruházáson gondolkodókat: akciós weboldalán ( http://www.panasonicaquarea.hu/ ) már letölthető egy kupon, amivel bruttó 87500 ezer forint engedményt kap az ügyfél.

További cikkek hasonló témában

A jövő ökoháza
Térségünkben az ökoházak kivitelezése...
A degu kifejezetten igényli a társaságot

A dél-amerikai Andokban őshonos degu, amely a rágcsálók rendjébe...

Káprázatos geometriai falak

Minél gyakrabban találkozunk a színes geometriai mintákkal, amiket...

Hozzászólások