Jelenlegi hely

Luxus loft az állomáson

Luxus loft az állomáson

Arran Patel biztos nem kési le a vonatot. Csak ki kell néznie zuhanyozója ablakán – ami egyenest a londoni St. Pancras állomás nagyórájára néz –, és ha itt az idő, 10 percen belül már lent a peronon várhatja a szerelvényt.

A viktoriánus korszakból származó, gótikus jegyeket mutató épületegyüttes felújításakor a tulajdonos Arran Patel ingatlanfejlesztő azt kérte Thomas Griem építésztől, hogy egyesítse a gótikus stílust a XXI. századi kortárs belsőépítészet elemeivel, a műemlékvédelem szempontjait szem előtt tartva.

Ezzel a munícióval indult a templomnyi belmagassággal rendelkező tér meghódítása, és háromszintes lakássá szelídítése, amiben a TG Stúdió gyakorlatilag szabad kezet kapott. Így született meg ez az elegáns, ám nem hivalkodó, minden luxussal felszerelt otthon.

Nem akarnék senkit bosszantani a luxus loft méreteivel, a beépített anyagok kiemelkedő minőségével, de higgyék el, semmivel nem takarékoskodtak.  A végeredmény pedig a mellékelt képeken jól látható.

A lakás bejárata – meglepő módon – a középső szinten van (ami egyébként az eredeti épület 5. emeletét foglalja el). Ennek tartószerkezete alatt egy L-alakú Zanotti kanapé adja a beszélgető-sarkot, mellette az ablakok előtti legvilágosabb részt az étkező foglalja el.

A kissé retró hatású, ám ma is divatos fekete bőrszékeken bőven elfér a család, illetve a baráti vacsora-társaság. Érdemes megfigyelni azt, hogy a tervezők mindenhol olyan egyszerű, letisztult, ám minőségi tárgyakkal töltötték meg a teret, amiken nem fog az idő. Így az egész enteriőr a mindenkori divathullámtól mentes, stílusos és kényelmes. Ebben a háttérben jól érvényesülnek az apróbb fricskák (mint például Philippe Starck aranyozott fegyver-lámpája, vagy a kanapé mókusos díszpárnái a Sanderson cégtől).

A lakberendezők másik óriási ötlete az volt, hogy a nagy belmagasságból adódó visszhangzás elkerülése érdekében, a falakat mindenütt egy szövetszerű, texturált tapétával burkolták, a padlóra pedig natúrcsiszolt tölgy svédpadló került. Amerre csak nézünk a rusztikus és modern elemek összhangjával találkozunk.

A legfelső szinten van a tulajdonos hálóját, gardróbját, és személyes használatú, „csupa márvány” fürdőszobáját tartalmazó blokk. A teljesen nyitott hálórész priváttá tételét, és egyben elsötétítését egy (akár iPadról a távolból is működtethető) motoros függönnyel oldották meg. Ezt kihúzva szó szerint szédítő panoráma látható, és nem csak a háromemeletnyi belmagasság miatt, hiszen az ablakok mögött ott van London látképe - és mindez 6 emelet magasságából! 

Minden nagy és tágas. Az egész lakás kifinomult, ám határozottan férfias. A TG Stúdió ismét különlegeset alkotott, miközben modernizált és megmentett egy régi, patinás londoni épületet.

Szakértő

Dr. Németh Gábor
lakberendező, enteriőr-tervező
a LOSZ vezetőségi tagja
Tel.: (+36) 20 9411 416
www.interior-design.hu

További cikkek hasonló témában

Modern török városi otthon

Pár percre a Kayseri városközponttól található ez a modern,...

Kandallók - a lakás díszei

Nincs hangulatosabb, mint otthon a kandalló előtt olvasgatva,...

96 éves néni el akarta adni a házát...
Egy torontói ingatlanügynök alaposan meglepődött...

Hozzászólások