Jelenlegi hely

Lépcsőház kialakítása

Lépcsőház kialakítása

A lakáson belül elhelyezett lépcsőházat gyakran tekintik úgy, hogy csak a funkcionális feladatát lássa el, viszont nem árt az esztétikai oldalára is odafigyelni.

A lakáson belül elhelyezett lépcsőházat gyakran tekintik úgy, hogy csak a funkcionális feladatát lássa el, viszont nem árt az esztétikai oldalára is odafigyelni.

A lépcső kapcsolattartási pont a szintek között, és jelentősen befolyásolja a belső hangulatát. Az alábbi képek egy Melbourne-ben lévő lakás különlegesen kialakított lépcsőházát mutatja be, melyet a Mitsuori Architects tervezett egy többzónás családi környezetben.

Az alsó szint a társasági élet központja a nappalival, modern hangulatban, köszönhető az ikonikus Isamu Noguchi dohányzóasztalnak, és a ragyogó világításnak is.

Az udvar felől nézve egy teli üvegajtóval még bővíthető a konyha és a nappali tér, így összekapcsolódik a társalgóval, és egy hangulatos olvasó zug a lépcső alatt fejezi be az alsó szintet.

A lépcsőház fölött közvetlenül tetőablakok vannak elhelyezve, melyek a természetes fényt szűrik, így megvilágításra kerül a teljes lépcsőház.

Az első emeleten található a gyerekek hálószobája, fürdőszobával, mellette egy elegáns lakosztály szintén külön fürdőszoba kialakítással.

A padlón a meglévő beton aljzatok csiszolva lettek, a fehér falakkal és fa-kő asztalos elemekkel létrehoztak egy könnyű, nyugodt természetes helyet, mely maga a kifinomult esztétika...

Forrás: decoist

További cikkek hasonló témában

Húsvét a lakásban

A tavasz gyönyörű ünnepe, a Húsvét pedig jó alkalom arra, hogy a...

Energiahatékonyság, környezettudatos építés

Érdekli Önt az energiatakarékosság? Házat épít és szeretne...

Minimalista otthon

Nyitott magasföldszintű lakás Tajvanban. HAO Design készítette a...

Müzlee – Egyedi müzli, ahogy Te szereted…

Ha valaki szereti a müzliféléket, a kukoricapelyheket, az olajos...

Hozzászólások