Jelenlegi hely

Lakásfelújítási ötletek

Lakásfelújítási ötletek
Minden ember álma vagy rémálma, azonban ha betartjuk a szabályokat minimalizálni tudjuk a nehézségeket. Először is el kell dönteni, hogy lakásfelújítást, vagy tisztasági festést szeretnénk csinálni.

Persze esztétikailag is frissebbé és kellemesebbé varázsolhatjuk az otthonunkat, de lakásfelújítás alatt általában komolyabb munkálatokat értünk, pl vezetékek, fűtésrendszer korszerűsítése, padlóburkolat, nyílászárók cseréje, hő vagy hangszigetelés stb.

Az alábbi pontokat érdemes átgondolni mielőtt nekilátunk a felújításnak:

- Készítsünk költségvetési tervezetet. Mindig legyen egy összeg, amit a felújításra szánunk, és a munka során vezessünk nyilvántartást, hogy lássuk mit mire költünk.

- Amit tudunk, végezzünk magunk, ezáltal sokat spórolhatunk. Csempét, járólapot, alapanyagokat, stb. böngésszünk az Interneten - rengeteg akciós ajánlat van.

                   

- Feltétlenül hívjunk szakembereket elektromos és gázvezeték munkákhoz, és egyéb szakmunkákhoz. Mindig kérjünk több árajánlatot (írásban)! Csakis a munka befejezése után fizessünk, és csak akkor, ha meg vagyunk elégedve a minőséggel.

                

- Minden szükséges alapanyagot, bútorzatot, nyílászárókat, stb. szerezzük be a munkák kezdete előtt. A lakást amennyire tudjuk pakoljuk ki, takarjunk le mindent. Amennyiben több szintes a lakás, a legfelső szinttel kezdjük a munkálatokat, és úgy haladjunk lefelé. Mindig a festést hagyjuk utoljára.

Lehetőleg tavasszal kezdjünk neki a felújításnak, mert nyitott ablaknál élhetünk amikor beköltözünk.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Aszfaltkréta házilag

Egy kreatív ötlet, ha nagyon rákaptatok a krétázásra, lehet otthon...

Tervezési ötletek kis konyhába

Miközben mindannyian egy nagy és barátságot konyha-étkezőt...

Hozzászólások