Jelenlegi hely

Kreatív építészek

Kreatív építészek

A 2017-ben tervezett, inspiráló kertház a vietnami Cần Giuộc területén található.

A buja kert közepén pihenve hallgathatják a tornácon a természet dallamát és hangját. Itt tekinthetnek az ég kékjére, ahol érezhető a nyugalom. Itt a természet - az otthon - az emberek integrálódnak egymásba és összefonódnak.



A projekt 3 fiatal építész munkája. A kertes ház 3500 négyzetméteres földterületen épült Can Giuoc városában, Long An tartományban. Ho Si Minh-város 7. kerületétől 45 perc autóútra van. A tulajdonos a 7. kerületi lakásban él. Egy nagyvállalat marketingigazgatója. A munkahelyen folyamatosan megbirkózik a stresszel és a nyomás alatt van, ezért mindig szeretett volna egy békés és örömteli helyet, ahol el tudja vetni a világ gondjait, hogy megismerje a nyugalmat, ápolja a harmóniát és újjáépítse az energiát.

Az épületet 5 különálló rész alkotja, amelyeket véletlenszerűen rendeznek el egy nagy nádtető alatt és közvetlenül egy tó mellett.



Az acéllemez tetőfedő rendszert nádfedeles tetőfedő rendszer borítja, amely Délnyugat-Vietnam egyedi építészete. Környezetbarát és meghitt funkciót hoz létre, amely segíti az épület beépítését a természetbe. A tetőfedő rendszer alatt fa mennyezetű mennyezetrendszer található. A tetőfedő rendszer elrendezése miatt az épület csökkenti a hőt, és a beltéri hőmérsékletet önmagában alacsonyabban tudja tartani, mint a kinti.



A fa mennyezetrendszer ugyanolyan színűre van festve, mint a faburkolatú betonfal. A padlóhoz hasonlóan hasonló színt hoztunk létre, mint a fával bélelt beton fal színe.



Csempepadló használata nélkül pedig betonpadló csiszolását használtuk a költségek csökkentése érdekében, és hogy az emberek kényelmesen érezték magukat a padlón járás közben.

A ház összes elemének színe és felületi textúrája hasonlóságot mutat, amely csendes és békés teret teremt, így harmonizál a környező tájjal.

A tetőfedő rendszeren van egy rés, hogy több nappali fényt kapjon a ház közepén található terület. Emellett ennek a nyílásnak köszönhetően az emberek érezhetik és tisztában lehetnek a nap mozgásával.



Az eredeti gondolat alapján az épületben a hő, a természetes szellőztetés, a kontraszt és a színegység, az anyagok az építészeti stratégiai megoldások kombinációját alkalmazták.



Az Am House-t békés, örömteli és szabad helyként határozták meg, ahol az ügyfelek el tudják felejteni a világ gondjait, hogy megismerjék a nyugalmat, ápolják a harmóniát és újjáépítsék az energiát minden hétvégén.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Ecet a háztartásban
Univerzális szerként tarthatjuk számon...
Kreatív, mégis egyszerű

...nyári erkély dekoráció-ötletek. A tavasz közepén biztos vagyok...

Elegáns hétköznapok
A kanadai kisvárosban található családi ház...
Tetőtér-beépítés
A különleges terek, melyek a tetőtér ferde...

Hozzászólások