Jelenlegi hely

Kint is fehér, bent is fehér

Kint is fehér, bent is fehér

Svéd vendéglátóink egy jellegzetes, meghitt hangulatú karácsonyi készülődésre invitáltak bennünket. Fiatalok, lendületesen élik a mindennapjaikat, arra azonban rendszeresen kerítenek alkalmat, hogy az ünnepekre otthonuk teljes pompában jelenjen meg.

A fiatal pár, a Londonban született Niki és férje két kisgyermekével él Svédországban.

90 négyzetméteres otthonuk három évvel ezelőtt vásárolták, s igyekeztek modern elemekkel berendezni. Niki szereti a klasszikus formát, ám életvitelükhöz, mindennapjaikhoz a könnyedség és a lendület illik igazán.

A házban alapvetően fehér szín a domináns. A nappali hajópadlóját is fehérre festették, ők maguk, házilag. Szeretnek mindent saját kézzel megoldani, mester csak abban az esetben hívnak, ha tönkremegy a vízvezeték, vagy a fűtésrendszer.

A nappali fókuszpontjában a nagyra szabott ablakok,  és a szürke kanapé és a kemence jellegű kandalló áll. A tér nagyon szépen kidolgozott, világos, igazán illik az ünnep hangulatához. A díszítést nem viszik túlzásba: egy  csinos fenyőágacska a vázában, koszorú az ablakokon és gyertyák jelzik az ünnep közeledtét.

A nappali mellett a konyhával egybenyitott étkező is fontos szerephez jut ebben a családban. Sokszor itt gyűlnek össze egy rohanással teli nap után, s a vendégeket is itt fogadják. Ezért úgy döntöttek, hogy a karácsonyfát az étkező asztal mellett helyezik el, egyenesen a design bubble fotel mellett.

A fára nem került sok dísz: néhány gömb, vagy a szülők gyermekkorából származó, kézzel készített dísz éppen elegendő a hangulat megteremtéséhez. 

A konyhát gyertyákkal, saját készítésű csillagokkal ékesítették fel. természetesen itt is minden fehér, nagyon modern, és jól illik a ház enteriőrjébe.

Az egyszerűség és a sok fény ebben az otthonban fontos hangulatteremtő elem. A fürdőben, vagy a hálószobákban is látható, hogy a jól megtervezett, a kényelmet és az esztétikumot szolgáló lakberendezés koncepcióját követték a fiatal tulajdonosok.

Karácsony estére gyertyákkal, és sok apró mécsessel készülnek, hiszen jól tudják, hogy a meghitt hangulat, a szeretet és összetartozás  kifejezése ezeken az apró kellékeken is múlik!

Fotó és designer:
Niki Kickén
www.myscandinavianhome.com

További cikkek hasonló témában

Milyen mosógépet válasszak?

Hatalmas a választék az üzletekben, számtalan mosógép közül...

Tippek a hangulatos otthonért

A kanapé, a szőnyegek, a párnák vagy akár a virágok...mind nagyon...

Egyensúlyban a színekkel

A StudioPine Iroda által készített...

Stílusvarázs a fellegekben
A San Francisco egyik elegáns negyedében...

Hozzászólások