Jelenlegi hely

Készítsen elegáns karácsonyfadíszt saját kezűleg

Készítsen elegáns karácsonyfadíszt saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az elkészült díszekkel nemcsak a karácsonyfáját, hanem az ünnepi asztalt is dekorálhatja. A csillogó gömbök egyedi ajándéknak is kiválóak.

A karácsonyfadíszek elkészítéséhez használja a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámot, a ragasztópisztolyt és kövesse a Lépésről lépésre útmutatót.

Szükséges eszközök
Dremel 3000 multifunkcionális szerszám és flexibilis szár (225), gyémántcsiszoló szár (7105) és Dremel védőszemüveg.

Dremel 930-as ragasztópisztoly, 7 mm-es színtelen és ezüst csillámos ragasztó rudak, valamint ragasztó alátét (GG40).

Szükséges alapanyagok
8 cm átmérőjű átlátszó karácsonyi üveggömbök
fehér és kristályosan csillogó glitter por
kéztörlő vagy puha anyagdarab
tálak, kanál

Nehézségi fok: kezdő

Első lépés
Tegye az üveggömböt a kéztörlőre, majd a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámmal a flexibilis szárat és a gyémántcsiszoló szárat használva gravírozzon egy kisebb és egy nagyobb hópelyhet a letisztított és már száraz gömb felületére. Nagyon finoman és körültekintően gravírozza a mintát, ne nyomja rá a fejet a felületre, mert akkor eltörhet az üveggömb. Használjon védőszemüveget.

Második lépés
Tegye a fehér és kristályosan csillogó glitter port egy-egy külön tálba. Készítsen elő egy kanalat is. Ezt követően állítsa a Dremel 930 ragasztópisztolyt alacsony hőmérsékletre és a 7 milliméteres ragasztó rudat használva töltse fel a gravírozás során létrehozott mélyedéseket az üveggömbön.  Gyorsan dolgozzon, hogy a ragasztó folyékony maradjon.

Harmadik lépés
A biztonságos munkavégzés érdekében helyezze a Dremel ragasztópisztolyt az Dremel alátétre, amíg nem használja azt. Tartsa az üveggömböt a fehér porral feltöltött tál felé, és hintse a port egy kanál segítségével a folyékony ragasztóra úgy, hogy a hópelyhet formázó mintát teljesen beborítsa. A felesleges port szórja vissza a tálba. A fehér és a kristályosan csillogó porokat felváltva használja az egyes hópelyhek feltöltésénél, így különböző színű mintákat fog kapni.

Negyedik lépés
Helyezze az ezüst színű csillogó ragasztórudat a kihűlt ragasztópisztolyba, és kapcsolja be újra, alacsony hőmérsékletre állítva. Az ezüst csillámos ragasztórúddal díszítse tovább az üveggömböt az ábra szerint. Ha elkészült, akassza fel a díszt és hagyja megszáradni.

TIPP
Az egyedi készítésű gömbökkel karácsonyfát is dekorálhat, vagy ajándékba is adhatja. Ebben az esetben jóval több díszre lesz szüksége. Először a gravírozási munkákat végezze el, majd a ragasztási folyamatot.

Az elkészült gömbök

További információért látogasson el a www.dremeleurope.com címre, vagy tekintse meg a Dremel videó linket: http://www.youtube.com/user/DremelEurope.

További cikkek hasonló témában

Régi épület átalakítása három szinten

A bécsi székhelyű Destilat építészeti...

Panelvarázs

Már a nappali részbe való bejutás sem egy szokványos ajtón...

A függönyök varázsa
A lakástextilek felöltöztetik otthonunkat,...

Hozzászólások