Jelenlegi hely

Karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe

Karácsonyi dekoráció a lakásba és a kertbe
Akár az évek során felhalmozott karácsonyi lapokból, kártyákból kedves füzért készíthetsz a komód elé vagy az ablakpárkányra. Az aprócska facsipeszekkel vagy egy kifeszített rafiaszalag szellemes és kényelmes módja a lapok elrendezésének.

Gyorsan látványosat

A lágy és meghitt gyertyafény szinte minden ünnep nélkülözhetetlen kelléke, különösen a karácsonyé. Ilyenkor még az egyszerű gyertyák és gömbdíszek látványa is varázslatos, meghitt hangulatot áraszt.

Gyümölcsök

Nézz szét a kamrában, biztosan találsz néhány szem gyümölcsöt. A narancsot, almákat, körtéket helyezd egy nagy karácsonyi hangulatot árasztó fa dobozba néhány szem dió, aszalt gyümölcsök  társaságában.

Ezüst és arany csillogás

Ha szakítani szeretnél a hagyományos piros-zöld dekorációval, és igazán ragyogó karácsonyi hangulatot próbálsz otthonodba lopni, akkor díszíts arannyal és ezüsttel. Ezek a pompás fémes színek elegáns, fényűző hangulatot keltenek, s még különösebb hatást érhetsz el, ha együtt vagy más színekkel kombinálod őket.

Úszó fények

Minden, ami világít, fénylik és csillog, tökéletes ünnepi dekorációvá válhat. Nappalink hangulatos darabja lehet egy hatalmas, vízzel teli üvegtál. A vízre helyezett úszógyertyák aranyló fénye és a csillogó, tálba szórt kisebb-nagyobb aranyszínű golyók teszik különlegessé a dekorációt.

Virágos dekoráció

A feleslegesnek tűnő, esetleg már sérült karácsonyfadíszeket tedd félre, mert gyönyörű dekoráció lehet belőlük, ha egy virágcsokor társaságában kerülnek az asztalra.

 Karácsonyi gömbök a padon

Könnyű elkészíteni, mégis elegáns dísze a kertnek a tálcára helyezett gömbök látványa. Az egyszínű, lilás gömbdíszekre aranyszínű üvegfestékkel készíts különféle motívumokat, majd hagyd megszáradni. Az üvegfestés helyett ragasztó és csillámpor segítségével is készíthetsz mintákat. Egy lapos tálba szórj színes madártollakat, végül óvatosan ültesd a tetejére a gömböket.

Tündöklő gömbök

A színes, csillogó gömbökkel, netán fényes égősorral felékesített kerti fák már messziről hirdetik a közelgő ünnepet. Ne csak az örökzöldekre koncentrálj, bátran bújtasd ünnepi ruhába a többi fát is, de mindenképpen erős ágú példányokat válassz, hogy elbírják a díszek súlyát. A szelesebb időjárásra gondolva rövidebb szalaggal vagy rézdróttal függeszd fel a díszeket az ágakra. A kertben feldíszített fákra kizárólag kültéri izzósor kerüljön, mert csak ezek szigetelése alkalmas arra, hogy a hó és a fagy ne tegyen kárt benne.

További cikkek hasonló témában

Kívül-belül virágos ház

Az idősödő házaspár a sokadik lakásának választotta lakhelyül...

Tudatosan falfestéket vásárolni?

Poli-Farbe Platinum – A lehengerlő sokszínűség
A lakásfestés...

Modern ház Torontóban

Az LGA Építészeti Iroda tervezte az alábbi épületet, melynek...

Télbúcsúztató Ausztriában

A mi történetünk ott kezdődik, hogy meghívást kaptunk egy...

Hozzászólások