Jelenlegi hely

Japán villa az erdő mélyén

Japán villa az erdő mélyén

A villa nem messze fekszik Tokió nyüzsgő utcáitól, de nyugodt környezete olyan érzést kelt, mintha egy teljesen új világba csöppennénk.

A tervezők a különböző területeket kissé eltérő szögben építették, hogy a lehető legtöbb fény jusson a házba, függetlenül attól melyik szobában tartózkodnak.

A ház fényesebb oldalán kapott helyet az étkezőterület, hogy a lehető legjobb legyen a család és barátok kapcsolata. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a másik oldalon a privát terek sötétek és unalmasak. Ehelyett a nyugati hálószoba és fürdőszoba szépen ragyog.


Annak érdekében, hogy a ház karaktere és stílusa a tájhoz illeszkedjen, a tervezők lélegzetelállító tetőt alkottak, amelyek a föld és ég felé fordulnak.

Ahelyett, hogy a belső mennyezet egyenesen épült volna, a tervezők a tetőt lenyűgöző módon oldották meg.


A belső díszítés tökéleesen illeszkedik az egész ház hangulatához. A semleges színek, a természetes anyagok felhasználása gyönyörűen visszatükröződik a lakótereken keresztül. Ezt támasztja alá az a tény, hogy a padlótól a mennyezetig teraszajtók teszik lehetővé  a kellemes keveredést a belő és külső terek között.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Nyáron hideg, télen meleg - avagy a könnyűszerkezet adta komfort

Az elmúlt években megnőtt a könnyűszerkezetes házépítés iránti...

A tökéletes fiúszoba
Számtalan ötlet és motívum közül válogathatnak a...
Tojásfestés

Mint minden évben most is közeleg a Húsvét. Ez a számomra oly...

Jó ide bejönni

Vácon a város szélén, 1985-ben épült az a ház, amelyben öt éve él...

Hozzászólások