Jelenlegi hely

Izraeli földszintes lakás

Izraeli földszintes lakás

Az épületet 2017-ben tervezték a Jacobs-Yaniv Építészeti Iroda által, mely Izraelben található.

A házat két építész és két gyermek lakja, mely a saját otthonuk tervezését jelentette, körülbelül hat év alatt zajlott le.

Abban az időben különböző formákat, méreteket, anyagokat, részleteket próbálgattunk papíron, és soha nem éreztük, hogy nincs idő a tervezésre. Tekintettel arra, hogy ebben az időben sok tapasztalatot szereztünk, így jobban tudatában voltunk saját igényeinknek, világosabbá váltak az elképzelések.

Eljött az a pont, amikor úgy éreztük, készen állunk a felépítésre, és mind szakmailag, mind személyes kombinációból tudtuk, mire van szükségünk.

Miután sok éve ezen a telken éltünk egy kis házban, a két nagy diófa és sok gyümölcsfa helye már adott volt, így az új ház a már meglévő kert részévé kell váljon. A zöld környezet, az ideális napfény és a mediterrán nyugati szél közelsége kiindulópontunk volt.

Az anyagok kiválasztásánál nagyon határozott napirend volt, hogy csupasz, alapállapotban dolgozzák fel. Szerettük volna a formát a legeredetibb állapotban megőrizni.

Ugyanazokat az anyagokat használták belül is, hogy elmosódjanak a külső-belső határok.

A beton és a blokk a legelterjedtebb építőanyagok Izraelben. A nyers tisztaság esztétikailag ellentétben áll az időjárással, amely mindig felújításra szorul.

A ház magassága az igényeknek megfelelően van kialakítva. A keskeny tér fölött egy vékony beton tető helyezkedik el.

A konyha és a társalgó között egy kétoldalas könyvtár kapott helyet, mely elválasztásul szolgál, szándékosan két "kaput" hoz létre a két fél között.

A család közös döntése volt, hogy a gyerekek és a felnőttek a ház két végében kapjanak helyet, míg a találkozóhely mindenki számára a központi hely, mely a nappali, konyha és étkezés helye, a fák ölelésében. Az elképzelés az volt, hogy a társalgó úgy szerepeljen, mint egy udvar, zárt kert.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Ingatlan-szemle

Induló cikksorozatunkban az ingatlan megszerzésének lépéseit és a...

Látványos loft lakás New Yorkban

Andrew Franz építész alakította át az egykori kaviár raktárt...

Romantika felsőfokon

Romantikus színvilág és klasszicista építészeti stílus. Edward...

Húsvéti dekorációs ötletek
Nincs is szebb alkalom otthonunk díszítésére,...

Hozzászólások