Jelenlegi hely

Ipari épület újragondolva

Ipari épület újragondolva

Az Eva Architects 2019-ben tervezte ezt az ipari padlást Rotterdamban, Hollandiában.

Egy régi ipari épület, amely raktár- és irodahelyként szolgált, közvetlenül a Rotterdami Coolhavennél található. Betonvázának köszönhetően az épület tipikus ipari jellegű a rotterdami rekonstrukciós korszak 1950-es éveiből. Felkértek minket, hogy tervezzünk egy tágas tetőtéri otthont ebben az épületben.

A tulajdonosokat egy korábbi átalakitás ihlette. Azt akarták, hogy sok fényt és minél kevesebb falat hozzanak létre, és egy szemet gyönyörködtető lépcsőt. Ezen túlmenően meg akarták tartani az ipari jellegét az épületnek.A nyitott teret megőrizték, hogy megtapasztalhassák a kilátást a Coolhaven és a Rotterdam látképére. A ház közepére pultot terveztek, amelybe tűzhely, szekrény és konyhai eszközöket integráltak. A konyha a napsütéses oldalon helyezkedik el, ahonnan hozzáférhet a tágas tetőteraszhoz. A teljes előlap nyáron nyitható, így a terasz a ház kiterjesztését teszi lehetővé.

A kádból nézhet le az étkezőkonyhába, de Rotterdamot is megcsodálhatja. A lépcsőház fekete szemfogóként van kialakítva, amely kiegészíti a betongerendák durva jellegét.Nagy figyelmet szenteltek az egész ház részleteinek. Az ajtókereteket elrejtették, a tolóajtókat a falba csúsztatta és a berendezéseket elrejtették a szem elől.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Modern, élénk apartman

Az egykori gyár átalakítása fényes lakássá Anne Sophie Goneau...

Futurisztikus lakás design

Ez a futurisztikus lakás kialakítása Tajpejben, Tajvanban...

Mesés, rusztikus interior

Első ránézésre komor hangulatot ébreszthet, de árad belőle a...

Segítség az őszi nagytakarításhoz

Még a leggyakorlottabb háziasszonyok is komoly stratégiákat...

Hozzászólások