Jelenlegi hely

Inspiráló családi otthon

Inspiráló családi otthon

Az ausztráliai Melbourne-ben található családi házat 2018-ban a Bent Architecture tervezte.

Lépjen ki az árnyékba és a friss levegőbe, ahol a teraszt egy vászon tető védi. Az otthon négy fős családnak és két kiskutyájuknak nyújt pihenést, ahol minden nap a természet veszi körül őket.Az építészeti iroda további élettérrel bővíti az otthont, sok varázssággal, miközben összekapcsolja a kerttel.

Ez a nyitott és kifelé néző otthon, inkább a kertben lévő, védett helynek tekinthető, mint a hagyományos lakóhelynek.

A ház eredeti szobáit felújították és újjáélesztették, hogy hálószobákkal rendelkezzenek, míg az előszobában külön nappali rész használja ki a meglévő sarokablakokat és a kandallót.Az új nappali területek átölelik a kertet. A keleti és a nyugati téglafalak megvédik a nyitott lakóteret, így a szomszédok mindkét oldalról takarásban vannak, és a figyelmet a kertre összpontosítják.

A központi udvar természetesen javítja a keresztirányú szellőztetést és északi fényt enged a hálószobába, de a nappali két oldalán található teljes magasságú ablakokkal egy folytonos tér illúzióját is létrehozza, elhomályosítva a belső és a belső határokat.A nappali tégla-lábazata - az üléshez megfelelő magasságban. A tégla burkolás szintén átlépte a küszöböt belül és kívül, tovább elmosva a határokat.

Az étkezőből kinyílik egy ablaküveg, hogy világosságot és levegőt biztosítson a konyhához. Az ablakok a hátsó udvarra nyílnak, így tökéletes hely egy könyvvel kikapcsolódni.A házat passzív módon tervezték, hogy csökkentse a fűtés és a hűtés szükségességét. A nappali magas szintű ablakai az égboltra néznek, és északnak világítanak, és a passzív fűtés érdekében melegítik a betonpadlókat. Eközben a redőnyablakok kinyithatók, hogy ösztönözze a szellőzést a passzív hűtés érdekében.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Praktikus konyhaszigetek

Konyhánkat úgy érdemes megtervezni, hogy igazodjon a helyiséghez,...

Modern origami-stílusú ház

A Láma Architects által felújításra került épület G3 Ház...

Nyáron hideg, télen meleg - avagy a könnyűszerkezet adta komfort

Az elmúlt években megnőtt a könnyűszerkezetes házépítés iránti...

Belvárosi eklektika
A hatalmas ablakok, az óriási belmagasság, a...

Hozzászólások