Jelenlegi hely

Időtlen időkig

Időtlen időkig

Nyugalom, kiegyensúlyozottság és letisztult színvilág jellemzi az angol tengerparti házikót. Mégis  talán az időtlenség szó illik leginkább a klasszikus eleganciájú, itt-ott modern elemmel átszőtt otthonra. Hogy miért is? A képek önmagukért beszélnek!

A ház kívülről is roppant impozáns, ám a fehér szín dominanciája az előszobában már önmagáért beszél.

Szinte harapni lehet a jó ízlést és a kiváló tervezői fantáziát ahogy egyre beljebb haladunk. 

A sötét színű, karakteres padló és a két szín között átmenetet adó világos, natúr fa színű rusztikus ülő-pakoló pad barátságos légkört teremt. 

Nagyon domináns elem a helyiségben a robusztus tükör, amely anyaghasználatában és színében mégis könnyednek tűnik.

Első pillantásra modernnek tűnik a nappali szoba, ezt a benyomást elsősorban az egyenes vonalú függönyök adják, melyek nagyon meghatározóak a térben. Alaposabban körülnézve azonban a szoba klasszikus elemei kerülnek előtérbe, úgy, mint az antik karosszékek és a régies vonalvezetésű kanapé.

Századeleji angol belsőépítészet hagyomány az ablakfülkék körbe építése, amelyet ebben a helyiségben is szívesen alkalmaztak, a mennyezetig érő hófehér könyvespolc szépen keretezi az ülőkét. Harmonizálnak egymással a modern lakberendezési kiegészítők: a képek, a dohányzó és a lerakó asztal. 

Az étkezőben a gyönyörű nyílászáró háttér előtt ízlésesen összeválogatott antik székek szép keretet biztosítanak a márványlapos asztalnak. Kiemelkedik, ugyanakkor nagyon jól illeszkedik a fehér kárpit ruhát kapott karfás szék.  A kiegészítő dekoráció üveg és festett kerámia csak fokozza a már eddig is érzékelhető jó hangulatot. Mindennek gyönyörű alapod ad a szegett szizál szőnyeg és méltó világítást az art deco stílusú csillár.

Hófehér elegancia és letisztultság jellemzi a konyhában az angol klasszikus chippedale stílusú bútort. Légies és hatalmas a tér, kiváló fényviszonyt biztosítanak a tetőablakok.  Játékosságot ad a helyiségnek a kazettás ablakok árnyéka.  Nincs födém, így látszik a szépen felújított tetőszerkezet is, amely a fehér szín miatt optikailag még magasabbnak látszik.

Rusztikus hangulatú a hatalmas hálószoba. Ez a tér szoba, a szobában, hiszen két részre tagolódik, a franciaágy és a kanapé részre. Légies és könnyed az enteriőr, elsősorban a fehér szín dominanciája miatt, amelyet a meleg sárgászöld szín egészít ki.

Valódi rusztikus hangulatú a fürdőszoba a fehér fa falburkolatnak és szabadon álló kádnak köszönhetően. Érdekes a country stílusú tükör a két ablak között, amelyet csak a kádból lehet igazán használni, de nagyon szép, és remekül illeszkedik a térbe. Színe visszaköszön a lócán, amelyen régies fém kosárban a fürdéshez illő alkalmatosságok vannak. Visszafogott színvilág - a padló sem ad erős kontrasztot - így az enteriőr nyugalmat áraszt, mi sem lehet fontosabb egy dolgos, munkával teli nap után.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Peter Brook Design
Tervező: Peter Brook, belsőépítész

További cikkek hasonló témában

Karácsonyi dekoráció
A figyelmesség és a törődés, a sok szép apró...
DIEGO Termékbemutató - Szőnyeg
A szőnyeg pompás kiegészítő: ha szükséges...
Az esőerdő ölelésében

Jesse Bennett építészmérnök által tervezett korszerű rezidencia...

Dr. Dream - Memória matrac

Megelőzés, és megoldás kényelmesen

Hozzászólások